Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Fatma Şahin'den Sümeyye Erdoğan tepkisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Sümeyye Erdoğan ile ilgili dün cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi'nde ve sosyal medyada yer alan iftiraya ateş püskürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 11:45:16

Fatma Şahin'den Sümeyye Erdoğan tepkisi

İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a Lazika İslam Emirliği tarafından evlilik teklifi yapıldığı iftirasını yayan CHP'li Tanal ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'a tepki yağıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tarafından ortaya atılan ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sosyal medyada desteklenen Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddia çeşitli kadın derneklerince yapılan açıklamalarla da kınandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu haberle ilgili tepkisini sert sözlerle dile getirdi. Şahin, internethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:


HİZMET HAREKETİ DİYE YOLA ÇIKANLAR


Son zamanlarda yaşadığımız olaylar bizi çok derinden üzüyor. Bir zamanlar yola çıkarken bir gönüllülük, bir hizmet hareketi diye yola çıkan insanların bugün geldiği noktayı bize göstermesi açısından bu son olay hakikaten çok önemli. 

BİR GENÇ KIZA ATILAN ÇİRKİN İFTİRA

Çünkü, bizim inançlarımız, değerlerimiz, kültürümüz, geleneğimiz, bizi biz yapan değerler açısından baktığımızda bir genç kıza atılan bir iftirayı bile haber değeri olarak görüp kendi çıkarlarına, kötü emellerine alet edecek kadar küçülen bir hareketle kaşı karşıyayız.

DEMEK Kİ KIBLELERİ YOK

Aslında yıllardır insanları nasıl kandırdıklarını ve ulusal güvenlikten tutun da bugün yaşanan birçok farklı sorunun arkasındaki yapının gerçek yüzüyle karşı karşıyayız. Demek ki, hiçbir kıbleleri yok, duracakları bir yer yok, amaçlarına ulaşmak için her yol mübah dedikleri bir yolla gidiyorlar, bunu çok tehlikeli buluyorum.

HALKIMIZ BU OYUNU GÖRMELİ

Özellikle hak ve halk indinde bunun hesabının verileceğini düşünüyorum. Halkımızın bunu çok net şekilde görmesi gerekiyor. Halkımızın, ulusal, uluslararası oyunları, oyuncuların kim olduğunu ve görüntünün arkasındaki kendi iç barışımızın arkasındaki büyük oyunun farkına varması gerektiğini düşünüyorum.

DAHA DA GÜÇLENEREK DEVAM EDECEĞİZ

Safları sıklaştırıp, itidalle, sağduyuyla, sabırla bu oyunu yeneceğiz ve çok daha güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

BU KONUDA TEPKİLER NEDEN HEP BELİRLİ ÇEVRELERDEN?

KADIN MESELESİ İNSANLIK MESELESİ

Ben Aile ve Kadından sorumlu bir bakan olarak bu konuyu çok yaşadım. Aslınd akadın meselesi bir insanlık meselesi ve partiler üstü bir mesele. "Eğer bir hak, hukuk araması varsa buna partiler üstü bakalım" dediğim çok olayla karşılaştık.

İDEOLOJİK DEĞİL İNSANİ BAKIŞA İHTİYACIMIZ VAR

Fakat kendini tarafsız ve bağımsız kadın hakları koruyucusu olarak gösterenlerin bile birçok olayda taraf tuttuklarını, kutuplaştırdıklarını gördük. Bazen ideolojiler insanları kör ve sağır edebiliyor, bu konuda ideolojik değil insani bakışa ihtiyacımız var.

O yüzden bizim sivil toplum bakışımızı da masaya yatırmamız ve bir üste çıkmamız gerekiyor, özellikle kadınların bunu başarması gerekiyor. Çünkü kadınların kendilerine ait özel duyguları var, o duygular bizi bir üste çıkaracak ve bütün kadınlar için hep birlikte mücadele etme gücünü verecek.

KİM OLURSA OLSUN BİR KADIN MAĞDUR OLUYORSA BİRLİK OLMALIYIZ

Çünkü bizdeki şefkat ve merhamet duyguları çok daha büyük. Malesef bunların hiçbirinin yaşanmadığı, çok acımasız şekilde "senden, benden" denilen yorumlar geliyor. Oysa bu STK'ların içindeki kadınların eğitim seviyesine, ekonomik seviyelerine baktığınızda çok daha farklı düşünmeleri gerektiğini görüyorsunuz. Ama malesef bir üste çıkamıyorlar ve bu ayrışmanın parçası oluyorlar. En azından kadın meselesinde bizim toplumun çimentosu olmamız gerekiyor ve nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin eğer bir kadın mağdur oluyorsa ve birliğe ihtiyacı varsa, birlikte olma anlayışını kuvvetlendirmemiz gerekiyor.

SEÇİM HÜKÜMETİNDE KADIN BAKAN SAYISI KAÇ OLMALI SİZCE?

BİZ YOLA BİR AVUÇ KADINLA ÇIKTIK

Biz 2002'de yola çıktığımızda Atatürk'ün kurduğu Meclis'teki kadın oranı kadar bir oran vardı. Bu oran yüzde 4'tü, biz bu sayıyı artırdık, şimdi yüzde 14'lere çıktı ama bunun daha da artması gerekiyor, özellike demokrasimiz, temsilde adalet, toplumun huzur ve barışı açısından buna önem verilmeli.

ENERJİ BAKANI, DIŞİŞLERİ BAKANI, EKONOMİ BAKANI BİR KADIN OLABİLİR

Tabi bu sayı yükseldikçe, havuza güçlü şekilde kadın bakış açısı girdikçe, parlamentoda sayı arttıkça, bu kabinede de kendini gösterecektir. Özellikle bizim dönemimizde MEB yapmış çok güçlü kadınlar yer aldı. 

Benim gönlümden geçen şey; Enerji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı gibi ihtisas bakanlıklarında kadınların olması gerektiğini düşünüyorum, kadınların bu bakanlıkları çok iyi yapabileceğine inanıyorum.

Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız ile de bire bir çalıştığım için onların da bunu çok istediğini biliyorum. Ben hızla bu noktalara gidebileceğimize inanıyorum. 

Fatma Şahin, twitter adresinden de tepkisini dile getirdi:

Haber Ara