Dolar

32,5975

Euro

34,7931

Altın

2.498,37

Bist

9.439,94

Fatih Terim'de Enes Ünal şakınlığı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın Rusya ile oynanancak olan hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 19:05:30

Fatih Terim'de Enes Ünal şakınlığı

Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları;

Dünya Kupası'na başlamadan önce önemli bir turnuvayı geride bıraktık. Enes Ünal'ın konuşmaları çok hoşuma gitti. İlk defa onunla buradayız. Gayet güzel cevapler verdi. 

En son basın toplantısından bu yana, takvim olarak bir araya gelemedik. Manevi olarak iyi geçtiği söylenemez. Geçen sürede neler olduğunun muhasebesini yapma şansını bulduk. Hepimiz yaşadıklarımızı ve hatta yaşamadıklarımızı masaya yatırdık. Muhasebesini yaptık. Konuşulacak çok şey var elbette.

Konuşacak çok şey var. Artık dünya kupasını konuşacağız ama kısaca merak ettiğiniz birkaç konunun üzerinde durmak istiyorum. Siz zaten soracaksınız. Ben biraz anlatıp tezgah yapayım olayları. Siz oradan sorun soruları.

Milli takım, Türk halkını da temsil eden, sadece kazanmak için değil, mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı olmalıdır.

Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir.

Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir. Hepimizden fazla değerli olan, göğsümüzdeki Ay-Yıldızdır

EURO 2016'ya katılmak çok önemli diye çok söyledim. Ancak ne ligdeki mücadele, ne de gruplardaki mücadele oraya yetmez. Biz teoride olağanüstü iyi şekilde hazırlandık.

İstediğimiz bu performansın pratiğie yansımasıydı. Ne yazık ki beklentilerin arkasında kaldık Hoşumuza giden bir tablo çıkmadı. Euro 2016'da yaşananları biliyorsunuz. Hatta bazılarınız benden çok daha iyi biliyorsunuz.

Bugün burada benden isimlerle ilgili açıklama yapmamı beklemeyin. Kişiler üzerinden açıklama yapmayacağım. Burada olan veya olmayan tüm oyuncularım üzerinde emeğim var. İyi niyetim var. Burada olmayan oyuncular hakkında konuşmayacağım.

Oyuncular bana değil ay yıldızlı formaya hizmet ediyor. Ben sorunu çözerim veya aksiyon alırım. Beni tanıyorsunuz. İnsanlar gelişir ama değişmez. 

Ben bu geminin kaptanıyım. Ben kaptan olarak hiçbir tayfamı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. 2 seçeneğim vardı. Ya denize atacaktım ya limana sağ sağlim yanaşacaktım. Ben gemiyi sağ sağlim limana yanaştırdığımı düşünüyorum.

EURO 2016'nın sorumlusunun en başta kendim olduğunu söyleyerek tüm halkımızdan özür dilemiştim. Bireysel olarak gerekeni yaptım. En üst seviyedeki yetkili ile 2016'nın düşüncelerini açıkladım ve sorumluluğu yerine getirdim. Sayın başkana söyledim ve gereğini yaptım. Başkan ile yaptığımız görüşme sonrasında sorumluluklara devam etmeye karar verdik.

Başkanla görüşüp Dünya Kupası için planlamalarımızı devam ettirme kararı aldık. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık, yapıyoruz. Benim kimseyle kişisel problemim yok. Hata benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır. Özür makamı ben değilim, Türk halkıdır.

Milli takımın kapısı, kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan her oyuncuya açıktır.  

(İstifa sorusu) Baş sorumlu ben gösterildim. Çok net! Gereği neyse onu yaptım. Bana yakışanı yaptım.

Haber Ara