Dolar

32,5780

Euro

34,8263

Altın

2.418,35

Bist

9.645,02

Fas'ın kuzeyindeki gösteriler

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-26 19:44:21

Fas'ın kuzeyindeki gösteriler
Fas'ın kuzey bölgesindeki toplumsal gerginlik, bayramda da "Halk hareketine" destek gösterileriyle devam etti.

Fas'ta bayramın birinci gününün kutlandığı bugün, sosyal medya üzerinden toplanan kuzey bölgesi sakini binlerce kişi, düzenledikleri protesto eyleminde, gösterileri organize eden "Halk Hareketine" destek ve mayıs ayından bu yana bölgede devam eden gösterilerde gözaltına alınanların serbest bırakılması için hükümet aleyhine slogan attı.

Başta El Huseyma olmak üzere, Amzourun, Atrukut ve Ait Hadife kentlerinde düzenlenen eylemlerde göstericiler, "Rif Bölgesi Halk Hareketi"nin taleplerinin karşılanması yönünde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Geçen yıl ekim ayında ülkenin kuzeyindeki El Huseyma kentinde bir balıkçının, polisin el koyduğu balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından kent ve civarındaki yerleşim yerleri başta olmak üzere ülke genelinde birçok gösteri düzenlenmişti.

Mayıs ayında bölgesel kalkınma için söz verilen projelerin hayata geçirilmediği gerekçesiyle başlayan gösteriler hükümetin tüm çabalarına rağmen devam ediyor.

Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi, geçen perşembe düzenlediği basın toplantısında, mayıs ayından bu yana gösterilerde toplam 127 kişinin tutuklandığını açıklamıştı.

Haber Ara