Dolar

32,5463

Euro

35,0042

Altın

2.427,41

Bist

9.722,09

Eyüp'te toplu açılış töreni

Eyüp'te toplu açılış töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 17:56:49

Eyüp'te toplu açılış töreni
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Manevi dünyamızın ve kadim medeniyetimizin güzide merkezlerinden biri olan ilçemizdeki tüm proje ve çalışmalarımızda halkımızın rızası ve ilçemizin niteliği temel belirleyici kriterler oldu." dedi.

Eyüp'teki toplu açılış töreninde konuşan Aydın, Eyüp'te yıllar içindeki değişim hakkında bilgiler verdi.

Tarihi ve kültürel mirasın en nadide örneklerini harabe olmaya terk etmiş bir anlayışla yönetilen Eyüp'ten, bugünlere geldiklerini belirten Aydın, "1994'ten başlayarak, 'millete rağmen değil, millet için' belediyecilik anlayışının tohumlarını atan zatıalinizin (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) hizmetlerini biz Eyüplüler yakinen müşahede ettik. Bugünün hadimleri olarak da örnek almayı sürdürüyoruz. Manevi dünyamızın ve kadim medeniyetimizin güzide merkezlerinden biri olan ilçemizdeki tüm proje ve çalışmalarımızda halkımızın rızası ve ilçemizin niteliği temel belirleyici kriterler oldu. Bu çerçevede değer-insan-mekan ilişkisi belirleyici bir kriter olarak öne çıkmaya devam edecektir." diye konuştu.

İnsanın sadece üreten ve tüketen bir varlık olmadığını dile getiren Aydın, kendine ve çevresine duyarlı, ruh ve beden arasında ahengi yakalamış birey ve toplumlara ulaşma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Aydın, Eyüp'ün son 20 yılda önemli hizmetler aldığını aktararak, şöyle devam etti:

"Geleneksel mimari anlayışı ve akıllı bina niteliğiyle yeni hizmet binamızla birlikte gençlik, engelliler, spor, yeşil alanlar, sanat ve kültür gibi hayatımızın hemen her alanına dokunan hizmet noktalarımız milletimize hizmete başlıyor. Tarihi ve manevi alanımız Eyüp merkezimizle, yoğun nüfus ve yaşam alanı olan Alibeyköy bölgemiz, düşük yoğunluklu ve doğal yaşam niteliğiyle Göktürk kuzey bölgemizdeki insanımız bu hizmetlerden faydalanacaktır. Tüm bu çalışmalar elbette ki süreklilik, istikrar, istişare ve vizyon birlikteliği ile oluşturulmaktadır."

Haber Ara