Dolar

32,5242

Euro

34,9389

Altın

2.439,63

Bist

9.716,77

Eylül ayı ihracat rakamları

Eylül ayı ihracat rakamları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 16:54:49

Eylül ayı ihracat rakamları
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, eylül ayı ihracat rakamlarıyla ilgili, "Gaziantep iş dünyası, ihracatın arttırılması için çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bartık, ihracat verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 düşerek 483 milyon 421 bin dolar olduğunu anımsatarak, ihracatın uzun Kurban Bayramı dolayısıyla düştüğünü bildirdi.

"Gaziantep iş dünyası, ihracatın arttırılması için çalışıyor" ifadesini kullanan Bartık, olumsuzluklara rağmen ihracatı arttırmanın yollarını aradıklarını kaydetti.

Farklı ülkelere ihracat yapan iş adamlarının yeni bölge ve ülke belirlemek için dünyayı karış karış gezdiğini aktaran Bartık, açıklamasına şöyle devam etti:

"Erbil'le başlattığımız ve şimdi Tahran'la devam edeceğimiz Gaziantep Ticaret Odası yurt dışı ticaret ofisleri aracılığıyla iş alemine hizmete devam edeceğiz. En kısa sürede Tahran ofisimiz hizmete açılacak. Bu ofis hem İran pazarı hem de Türk cumhuriyetlerine ihracatımızın arttırılması için önemli bir nokta olacak. Erbil ofisinin gerçekleştirdiği çalışmalara bakıldığında Tahran'da da yapılacak çok iş olduğunu görüyoruz. Gaziantep'in hedefleri büyük, bu hedefler için çalışıyoruz."

Bartık, ocak-eylül döneminde ihracatın yüzde 0,32 düşerek 4 milyar 567 milyon 963 bin dolar olduğunu ancak yıl sonu hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerine dikkati çekerek, Gaziantep'in Türkiye'nin önemli ihracat şehirleri arasında yer almaya devam edeceğini vurguladı.

Haber Ara