Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

EXPO'da 'Urfa Günü' programı

EXPO'da 'Urfa Günü' programı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 22:55:09

EXPO'da 'Urfa Günü' programı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın 1.8 milyar liraya mal olduğunu, köprüler, yollar, hastaneler yapıldığını belirterek, "Devletimiz güçlü, terörle mücadelede güçlüyüz, Allah'a şükürler olsun eserler ortaya koymakta da güçlüyüz." dedi.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya sergi alanında, "Urfa Günü" düzenlendi. Programda, Urfa sıra gecelerinin tarihçesi anlatıldı.

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın sorunlarını birlikte paylaşmış biri olarak, EXPO 2016 Antalya'da ilk etkinliğin Şanlıurfa ile başladığını belirtti.

Katılımcılara teşekkür eden Çelik, Şanlıurfa'nın bereket, tarım, turizm, tarih şehri olduğunu, özelliklerinin saymakla bitmeyeceğini kaydetti.

Şanlıurfa'da birlik, beraberlik, kardeşlik olduğuna dikkati çeken Bakan Faruk Çelik, "Kürt var, Türk var, Arap var, ama iç içe dostane kardeşlik var. Herkes Türkiye'ye, dünyaya, bölgeye hele hele çatışmaların yaşandığı bölgemize örnek teşkil edecek, kardeşlik ve dayanışma ruhu var, Şanlıurfa'da. Böyle bir şehrin milletvekili olduğum için gurur duyuyorum." diye konuştu.

Çelik, beş yıldır Şanlıurfa milletvekili olduğunu ve bu süreçte kente büyük yatırım yapıldığını, 400 okulun dört sene içerisinde bitirildiğini, 25, 35, 38, 40 mevcutlu sınıfların bulunduğunu anlattı.

"Şanlıurfa'yı beş yıl öncesinde hiç görmemiştim. Görev verdi Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman, 'Gideceksin, bu insanlar güzel insanlar bunlara hizmet edeceksiniz' dedi. Aldık çantamızı geldik, iyi ki gelmişiz." diyen Çelik, kente önemli hizmetler kazandırdıklarını vurguladı.

Çelik, "Ne söz verdiysek onları yaptık. Yani biz böyle sigara paketine yazı yazıp Şanlıurfa'da hizmet etmedik. 'Ey Şanlıurfalılar' yapacağız dedik, çok şükür dört sene sonra karşınıza çıkıp, 'yaptık, hayırlı uğurlu olsun' dedik." değerlendirmesini yaptı.

- "EXPO'da 81 il etkinlik düzenleyecek"

EXPO'nun Antalya'da bin 200 dönüm üzerine kurulduğunu ve Türkiye'nin ilk EXPO'su olduğunu anlatan Çelik, sergi alanında önemli kültürel etkinliklerin yanı sıra çocuklara yönelik de programların düzenleneceğini bildirdi.

Bakan Çelik, EXPO'da 81 ilin etkinlik düzenleyeceğini ifade ederek, yerli ve yabancı sanatçıların konserler vereceğini, TRT sanatçılarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütün etkinliklerini EXPO'da gerçekleştireceğini kaydetti.

Çelik, "Böyle muazzam bir eser Antalya'ya kazandırıldı. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından insanlar burayı görmek için yollara düşmüş bulunmaktadırlar. Yeni açtık, 160 bin kişi ziyaret etti burayı." dedi.

İlerleyen günlerde de yoğunluğun artacağına işaret eden Çelik, "Devletimiz güçlü, terörle mücadelede güçlüyüz, Allah'a şükürler olsun eserler ortaya koymakta da güçlüyüz. Burası 1.8 milyar liraya mal oldu, köprüler, yollar, hastaneler yapılıyor. Bunlar hep milletimiz için yapılıyor, bizim refah içerisinde yaşamamız için yapılıyor." ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, EXPO sergi alanında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kurulan bahçe ile kentin kültürünün yansıtıldığını, söz konusu çalışmanın insanlığın doğuşunun, tarihin başladığı Şanlıurfa'ya turizmin akışını sağlayacağını aktardı.

Konuşmaların ardından, Şanlıurfa Belediyesinin sıra gecesi topluluğu sahne aldı.

Haber Ara