Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

EVFED 1. Olağan Genel Kurulu

EVFED 1. Olağan Genel Kurulu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 11:41:57

EVFED 1. Olağan Genel Kurulu
Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonunun (EVFED) 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da, Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, ev ve mutfak eşyası sektörünün çatı dernekleri olan ZÜCDER, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), Mobilya Sanayi İş Adamları (MOBSAD) ile İstoç İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İSTOÇDER) bir araya gelmesiyle kurulan EVFED'in ilk Olağan Genel Kurulu ve basın lansmanı, sektör profesyonellerinin katılımıyla yapıldı.

Lansmanda, EVFED'in hayata geçireceği 3 projesi ve sektör rakamları da açıklandı. 50 delegenin oylarıyla yönetim kurulunun seçildiği ilk Olağan Genel Kurul sonrasında, Ömer Ertuğrul Erdoğan, EVFED Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi.

Genel Kurul sonrası, her dernekten temsilcinin bulunduğu 11 kişilik Yönetim Kurulu'yla birlikte gerçekleşen basın lansmanında Erdoğan, EVFED'in hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, ev ve mutfak eşyası sektörünün yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki ticaret hacminin arttırılması adına, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde daha fazla pay sahibi olabilmesi amacıyla kurulan EVFED'in sektörü geleceğe taşıyan güç birliği olacağını söyledi.

- "İstihdama katkımız yaklaşık 1 milyon kişi"

Bin 500'e yakın üyesiyle Türkiye'nin büyük federasyonlarından bir olarak gösterilen EVFED'in gündem maddeleri arasında, üreticileri de ilgilendiren KKDF, KDV oranının yüksekliği, üretimdeki enerji, işçilik üzerindeki maliyetler, teşvikler, ucuz kredi kaynaklarına ulaşım, ithalattaki düzenlemelerin de yer alacağını anlatan Erdoğan, hayata geçirecekleri 3 proje ile sektörün dünya koşullarındaki rekabet gücünü arttırmak istediklerini vurguladı.

Erdoğan, temsil ettikleri sektörlerin Türkiye ekonomisindeki gücüne de değinerek, sektör büyüklükleri ve istihdam rakamları hakkında bilgi verdi.

"Sektörü geleceğe taşıyan güç birliği" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ev ve mutfak eşyaları sektörü, Türkiye'nin yaklaşık 800 milyar dolar olduğu hesaplanan gayri safi milli hasılası içinde yüzde 5-6 gibi çok önemli bir paya sahip. Bununla birlikte sektörlerimizin toplam 15 milyar dolara yakın ihracatı olup, genel ihracatımız içinde neredeyse yüzde 9 paya sahip olması, federasyonumuzun önemini bir kat daha artırıyor.

Plastik ve endüstriyel mutfak sektörlerimiz Avrupa'da 2'nci, züccaciye ve mobilya sektörlerimiz ise 5'inci ve 6'ncı sırada bulunmaktadır. Federasyonumuzun istihdama katkısı ise yaklaşık 1 milyon kişi dolayındadır."

EVFED'in ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması ve sektörün dünya koşullarında rekabet gücünün artırılması için 3 büyük projeyi hayata geçireceklerine dikkati çeken Erdoğan, bu projeleri, İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi (İSTİM), Made in Turkey / Brand of Turkey / Buy from Turkey Fuar Projesi ve Ulusal B2B Projesi olarak açıkladı.

Bu arada Genel Kurul'da seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Ömer Ertuğrul Erdoğan-Yönetim Kurulu Başkanı (ZÜCDER), Tahsin Öztiryaki (ZÜCDER), İsmail Erdoğan (ZÜCDER), Adnan Bostan (MOBSAD), Cüneyt Yanıkçıoğlu (MOBSAD), Ergun Bilge (TUSİD), Ahmet Gürkaynak (TUSİD), Murat İçin (PAGDER), Oğuz Han Gürlek (PAGDER), Ahmet Koç (İSTOÇDER), Hikmet Bilen (İSTOÇDER)"

Haber Ara