Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Etnospor Kültür Festivali

Etnospor Kültür Festivali

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 17:56:15

Etnospor Kültür Festivali
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu festivalin ikinci gününde katılımcılara seslenen Bakan Albayrak, "Belki 100 yıldır bu topraklarda millet olma bilincini hiç bu kadar derinden hissetmedik. 15 Temmuz, ülkemiz özelinde tarihi bir gün olarak önümüzdeki yıllarda daha net bir şekilde algılanacak. Buradaki bu organizasyon, basit bir kültür organizasyonu olarak algılanabilir. Birçok ata sporumuzun icra edildiği ortama, genç nesillerimizin şahitlik etmesi ve gelecek nesillere geçmişin çok daha derin manalarla idrak edilmesi, başka bir dönemin uyanışı ve dirilişini müjdeliyor." dedi.

Eskisinden daha şuurlu hareket etmek zorunda olduklarını belirten Berat Albayrak, şöyle devam etti:

"Hangi siyasi kurumu temsil edersek edelim, millet olma bilinciyle, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızı bir potada eritip, bir millet olduğumuzda hikaye başka türlü oluyor. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye olarak, bölge coğrafyası için, bir kez daha tarihin tozlu yapraklarından çıkarak, 'nasıl bir milletmişiz' söylemini, sokaklardaki ve meydanlardaki duruşunuzla bir kez daha ortaya koyduk. 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 79 milyon olarak biz değil, bütün dünya da bunun farkında. Bu ve benzeri organizasyonlar özelinde uzun yıllar bizleri, tarihimizden, geleneklerimizden, dinimizden koparmaya çalışan tüm çevrelere karşı tarihi bir duruş gösterdik. Yeni bir sürecin temellerini attık. Bugün, eskisinden daha fazla bu şuurla hareket etmek zorundayız."

Bakan Albayrak, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra siyasetçiler olarak daha fazla çalışmak zorunda olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasetçiler olarak bizler, 15 Temmuz'dan öncesine göre çok daha fazla çalışmak, mücadele etmek ve sizlere çok daha fazla hizmet etmek zorundayız. Bu sorumluluğu eskisinden daha fazla hissediyoruz. Bundan emin olabilirsiniz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayatımızı ortaya koyarak, sonuna kadar bu hak mücadelesinde davamıza sahip çıkacağız. Bundan şüpheniz olmasın. Bugünkü organizasyon çok önemli. İlkler zordur, tarihidir ve önemlidir. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyon çok daha büyüyecek ve çok büyük anlamlar ifade edecek. 15 Temmuz'da bağımsızlık, demokrasi ve evlatlarımızın geleceği için ortaya konulan duruş, bundan sonra da her gün bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması konusunda da tam saha presle, 7 bölgede, 81 vilayette devam etmeli."

Orta Doğu coğrafyasında her gün yeni bir örgütün türediğini dile getiren Albayrak, "Orta Doğu bataklığında her gün yeni bir örgüt türüyor. Alfabede harf kalmadı. PKK'sı, PYD'si bir taraftan, DAEŞ'i bilmem nesi diğer taraftan... Tüm bu örgütler, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın ifadesiyle, yedi düvele karşı alayı toplanıp gelsin, bu duruşu birlik ve beraberlik içinde, sizlerden aldığımız güçle sonuna kadar sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle bu yoldan kimse bizi alıkoyamayacak. O istedikten sonra, bütün dünya da birleşse, o eğer bir şeyi vaat edecekse bu millete, bize düşen sefer üzerine dimdik olmak. Biz bu istikamette olduğumuz sürece bu millet de Allah'ın izniyle muvaffak olacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.


- Erdoğan: "16 Temmuz'da çok aydınlık bir sabaha uyandık"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise "Bir yandan zorlukları barındıran, diğer yandan müjdeleri yaşadığımız günler içindeyiz. 15 Temmuz'u arkamızda bıraktık, çok acı bir gece yaşadık ama arkasından aydınlık bir sabaha uyandık." dedi.

15 Temmuz'da istediklerini başaramayanların taşeronları aracılığıyla saldırılarına devam ettiğini kaydeden Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu milletin dirayeti, imanı, azmi, duruşu ve kararlılığı sayesinde 16 Temmuz'da çok aydınlık bir sabaha uyandık. Ancak 15 Temmuz'dan beri, 15 Temmuz'da istediklerini yapamayanlar, başaramayanlar, taşeronları aracılığıyla saldırılarına devam ettiler. Biz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletçe, terörün ve bu ülkenin düşmanlarının gündemimizi belirlemelerine izin vermedik. Onun için dün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı yapıldı. Sadece iki direkten ibaret dediler. Adeta bu köprünün başarısız olması, yapılamaması için dua edenler oldu ama bizi yolumuzdan çeviremedilerse biz de burada Etnospor Kültür Festivalimizde milli birliğimizi, kültürel coşkumuzu daha ileri taşımak azmindeyiz."

Etnospor Kültür Festivali etkinliğinde 11 geleneksel spor dalını halkla buluşturduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Burada 600'e yakın sporcumuz, 100'ün üzerinde atımız ve Anadolu'nun dört bir yanından gelen kardeşlerimizle, unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel değerlerimizi taşıyan sporlarımızı yeniden vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sadece geleneksel sporlarımız değil, kültürümüzün diğer unsurları geleneksel el sanatlarımız, lezzetlerimiz, bölgesel farklılıklarımız ve renklerimiz, yeniden hayat buldu. Halkımızın teveccühünün üst düzeyde olduğunu görüyor, bundan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. 15 Temmuz'da ortaya koyduğumuz duruş, birliktelik ve kararlılık, kültürel değerlerimize yeniden sarılmamızda da etkili oldu. Bu kararlılığı sergilediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Bilal Erdoğan, geleceğin, geçmişe ve bugüne oranla daha aydınlık olacağını vurgulayarak, "Bu alanda sergilemeye çalıştığımız her şey, gerçekten bize ait olan değerler. Bize ait olan şekiller, sesler, oyunlar, çalışmalardır. Geleceğe güçlü yürüyeceksek, eskiden olduğu gibi dünyaya millet nedir diye öğreteceksek, işte bu renklerle barışmak zorundayız. Geleceğimiz, geçmişimizden ve bugünümüzden çok daha aydınlık olacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bir çoğuna eğlence gibi geliyor olabilir ama bu meydanda yapmaya çalıştıklarımız, milletimiz, ümmetimiz ve tüm dünya milletleri için nice müjdeleri barındırıyor." ifadelerini kullandı.

Haber Ara