Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Etiyopya, ulusal günde FETÖ okulunu kullandı

Etiyopya, ulusal gün etkinlikleri için Harar şehrine çağırdığı gazetecileri FETÖ okulunda ağırladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-06 20:32:07

Etiyopya, ulusal günde FETÖ okulunu kullandı

Etiyopya hükümeti, ulusal gün etkinliklerini takip etmesi için çağırdığı gazetecileri Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulda ağırladı.

GAZETECİLER FETÖ OKULUNA YERLEŞTİRİLDİ

Ülkede her yıl düzenlenen Etiyopya Ulusları ve Halkları Günü etkinliklerini izlemek için Etiyopya İletişim Ofisi ve Federal Meclisi tarafından Harar şehrine getirilen 70 kadar gazeteci şehirdeki FETÖ okuluna yerleştirildi.

ANADOLU AJANSI PROTESTO ETTİ

Gazeteci grubunda bulunan Anadolu Ajansı muhabirleri, etkinliğin FETÖ okulunda yapılmasına tepki göstererek programa katılmadı. Muhabirlerin itirazı üzerine Etiyopyalı yetkililer, organizasyonun merkez tarafından yapıldığını ve bu sayıda kişiyi yerleştirecek otel bulamayacaklarını ileri sürerek programın aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Etiyopya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait altı okul bulunuyor.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geçen yıl Etiyopya'ya yaptığı ziyarette bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenebileceğini belirterek FETÖ okullarının kapatılmasını talep etmişti. Erdoğan, Etiyopya'dan şu mesajı vermişti:

"Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere.'

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara