Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Eskişehir'de 'OHAL ve KHK'ler ile Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panel düzenlenecek

DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası tarafından 31 Ekim 2016 Pazartesi günü 'OHAL ve KHK'ler ile Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panel düzenlenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 15:39:10

Eskişehir'de 'OHAL ve KHK'ler ile Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panel düzenlenecek
DİSK, KESK, TMMOB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası tarafından 31 Ekim 2016 Pazartesi günü "OHAL ve KHK'ler ile Türkiye Nereye Gidiyor" konulu panel düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Neşet Aykanat, OHAL'i iyi bildiklerini belirterek, "OHAL'in ilan edildiği duyurulurken temel hak ve hürriyetler ile toplumsal yaşama müdahale edilmeyecek açıklamaları ile umutlu bir bekleyişe girmiştik. Fakat bu beklentilerimizin özellikle kentimiz de yaşanan barış bildirisine imza atan akademisyenler olmak üzere tüm ülkede başlatılan cadı avı ve yerli yersiz açığa almalar, görevden uzaklaştırmalar ve tutuklamalar ile çok kısa sürede boşa çıkması gecikmemiştir" dedi.

OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını 'hukuksuzluk ve anti demokratik uygulamalarının devam etmesine tekrar zemin hazırlamak' şeklinde nitelendiren Aykanat şunları söyledi:

"OHAL'in ilanından bugüne ve önümüzdeki dönemlerde bizleri nelerin beklediğini Eskişehir kamuoyu ile paylaşmak üzere 31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 18.00'de Yunusemre Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz 'OHAL ve Kanun Hükmünde kararnameler ile Türkiye Nereye gidiyor' başlıklı panele; CHP PM üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve gazeteci-yazar Arif Koşar konuşmacı olarak katılacaktır. Panele konuya duyarlı tüm Eskişehir halkını katılmaya bekliyoruz."
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara