Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Eski TEM Daire Başkan Yardımcısı tutuklandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında eski Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hilmi Altunışık'ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-24 10:56:21

Eski TEM Daire Başkan Yardımcısı tutuklandı

Eski TEM Daire Başkan Yardımcısı FETÖ'den tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Altunışık, eski komiser yardımcıları Murat Serdar ve İsmail Kırmızıtaş, eski polis memuru Veli Ergin ve emekli Süleyman Erkekol, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe sorgulanan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

17/25 ARALIK'IN KRİTİK İSMİ

Altunışık, 17/25 Aralık sürecinden sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığında geçmişe dönük başlatılan soruşturmada hazırlanan müfettiş raporu doğrultusunda görevinden alınmıştı. Eski TEM Dairesi Başkanı Cihangir Çelik dönemini kapsayan soruşturma sonucunda TEM Daire ile ilişiği kesilen bazı personelin POL-NET üzerinden "Ekip Projesi" ve "Tahdit-Aranan Şahıslar Projesine" yetkisiz oldukları halde giriş yaparak, sorgulama yaptıkları tespit edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca müfettiş raporu doğrultusunda olayla ilgili "Görevi kötüye kullanma" suçundan dava açıldı. İddianamede, eski TEM Dairesi Başkanı Cihangir Çelik, başkan yardımcıları Hasan Hüseyin Gerçek, Hilmi Altunışık ve Bilgi İşlem Şube Müdürü Ali Baran ile dairede görevli Murat Yalabık, Necmi Çelik, Osman Ekici, Hakan Taşkıran "şüpheli" olarak yer almıştı.

Haber Ara