Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Eski MHP milletvekili Oğan:

Eski MHP milletvekili Oğan:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 23:07:15

Eski MHP milletvekili Oğan:
Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), MHP'nin 10 Temmuz'da yapılması planlanan olağanüstü büyük kurultayına ilişkin toplantısında, genel merkezin YSK'ya "kongreden vazgeçildiğine" dair bir başvuru yaptığını iddia ederek, "Açık ve net ifade edeyim, biz ülkücü hareketin genel başkanının verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz. Türk milliyetçilerinin lideri sıfatını taşıyan bir kişi, bir söz vermişse 'kurultay yapılacak' demişse o kurultay yapılmalıdır." dedi.

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan isimlerden Oğan, Erzurum Palandöken'deki otelde bazı partililerle iftarda bir araya geldi.

İftarın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Oğan, "ayak oyunlarıyla birtakım mahkeme dümenleriyle ülkücü iradenin önünün kesilemeyeceğinin bilinmesinde fayda olduğunu" söyledi.

Kurultay talebinin sadece kendisinin ya da genel başkanlığa adaylığını açıklayan diğer isimlerin değil, Türk milliyetçilerinin, delegelerin talebi olduğunu dile getiren Oğan, kurultayın yapılmasına yönelik şunları kaydetti:

"Türk milliyetçileri kurultay istiyorsa onun genel başkanına düşen bu kurultayı bir an önce toplamaktır ama maalesef ki hem genel merkezimizin hem de sarayın bu kurultayı engellemek için çeşitli vesilelerle mahkemelere sirayet ettiklerini ve mahkemeleri etki altına görmekteyiz. Bugün YSK seçim kararı vereceği toplantıda, genel merkezimizden yazılı olarak YSK'ya 'kongreden vazgeçildiğine' dair bir başvuru yapılmıştır. Açık ve net ifade edeyim, biz ülkücü hareketin genel başkanının verdiği sözün arkasında durmasını bekliyoruz. Türk milliyetçilerinin lideri sıfatını taşıyan bir kişi, bir söz vermişse 'kurultay yapılacak' demişse o kurultay yapılmalıdır. Hani nerede Devlet sözü, nerede genel başkanın sözü? Neden kurultaydan, er meydanından kaçıyorlar? Bu kadar korkmalarına gerek yok. Er meydanına çıkacaksınız ve ülkücüler herkesi o teraziye koyup tartacak."

Mahkeme kararının arkasına sığınarak, bu harekete liderlik yapılamayacağını ifade eden Oğan, "Ülkücü hareket neye karar verecekse bu kanun olacaktır. O sebeple buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Kurultay delegelerimizin, teşkilat mensuplarımızın bu harekete gönül vermiş ülküdaşlarımızın, erlerimizin, bütün bu yaşananları gördüğünden eminim. Şimdi yapılması gereken kurultayın yapılması için de gerekli teşebbüslerde bulunulmasıdır." dedi.





Haber Ara