Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Eski başbakanın kızına özçekimden 'vatana ihanet' suçlaması

Eski başbakanın kızına özçekimden 'vatana ihanet' suçlaması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 21:06:34

Eski başbakanın kızına özçekimden 'vatana ihanet' suçlaması
Malezya'da tutuklu muhalif lider ve eski Başbakan Enver İbrahim'in kızı Nurul İzzah Enver hakkında, "vatana ihanet" suçlamasıyla soruşturma açılması talep edildi.

Malezya'da, muhalefetteki Halkın Adaleti Partisi milletvekili Nurul İzzah'ın, kendisi hakkında vatana ihanet ettiği ile ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Halid Ebu Bekir ile Kırsal ve Bölgesel Kalkınma Bakanı İsmail Sabri Yakup hakkında dava açtığı bildirildi.

Nurul İzzah'ın, yarın başkent Kuala Lumpur'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ifade vermesi bekleniyor. İzzah'ın ayrıca ifade verdikten sonra konuyla ilgili basın açıklama yapacağı belirtildi.

Nurul İzzah'ın, Malezya'nın Sabah Eyaleti'ne 2013 yılında saldırı emrini veren Sulu Sultanı'nın kızı Jacel Kiram'la 9 Kasım'da Manila'da yaptığı özçekim nedeniyle vatana ihanet suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

İzzah'ın vatana ihanet suçu işlediği kesinleşirse, milletvekilliği düşecek.

Öte yandan, Sabah Eyaleti Parlamentosu'nda, Nurul İzzah'ın eyalete girişinin yasaklanması için verilen önerge kabul edildi. Eyalet Parlamentosu, Nurul İzzah'ın, Jacel Kiram'la buluşmasını eyalet egemenliğine hakaret olarak değerlendiriyor. Eyalet Başbakanı Musa Aman ise "parlamentoda gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından en uygun kararın verileceğini" söyledi.

Sulu Sultanı olarak bilinen III. Cemalül Kiram'ın kardeşi Agbimüddin Kiram'ın komutasındaki yaklaşık 200 kişilik bir grup, Şubat 2013'te Borneo Adası'nın kuzeyindeki Lahad Datu köyünü işgal etmişti. Kiram'a karşı düzenlenen operasyonda 8 Malezyalı polis ölmüştü.

Haber Ara