Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

Esed YPG ile anlaştı mı?

Esed'in üst düzey yetkilisinin YPG'liler ile biraraya geldiği iddia edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 16:15:26

Esed YPG ile anlaştı mı?

Rûdaw'ın iddiasına göre; YPG, Suriye Hükümeti'yle bir anlaşma imzaladı. YPG ile Suriye rejiminin, Rojava'da IŞİD'e karşı savaşta anlaştığı öğrenildi.

Dün, Rojava'yı yöneten Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı YPG'nin Suriye Hükümeti'yle bir anlaşma imzaladığını bildirdi. Bilgilerin elde edildiği kaynak, "Anlaşma Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc ile YPG yetkilileri arasında yapıldı" dedi. Anlaşmaya göre, Suriye Ordusu, IŞİD'e karşı savaşta YPG'ye silah, cephane ve lojstik destek verecek.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

PYD ya da YPG'den söz konusu anlaşma hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. YPG'nin anlaşmadan sonra Haseke'nin bazı mahallelerini aldını öğrenildi.

SURİYE REJİMİ 'CEZİRE KALKANI' ORDUSU KURDU

Öte yandan Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), Devlet Başkanı Beşar Esad'ın emri üzerine Suriye Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Tümgeneral Fahad Casim el-Freyc'in Haseke'de görev yapan askerlerle buluştuğunu yazdı.

IŞİD'e karşı savaşan askerlerle buluşan el-Freyc, Haseke'de görev yapan askerlerin tüm Suriye'nin umudu olduklarını söyledi.

Haber Ara