Dolar

32,5053

Euro

34,5724

Altın

2.498,17

Bist

9.548,09

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırılarına tepki

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırılarına tepki

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 16:03:35

Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırılarına tepki
Osmaniye'de çadır kentte kalan Bayırbucak Türkmenleri, Suriye'nin Bayırbucak bölgesine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Çoğunluğu gençlerden oluşan grup, bayraklar ve pankartlarla çadır kentin önündeki Cevdetiye Osmaniye karayolunda bir süre yürüdü.

Suriye rejimi ve Rusya aleyhine slogan atarak ilerleyen grup, yolu bir süre trafiğe kapatarak, basın açıklaması yaptı.

Çadır kentteki okulun Müdürü Ahmet Güllü, Rusya, Esed güçleri ve İran askerlerinin Türkmen Dağı'nda katliam yaptığını belirterek, "Önce Allah ve Türkiye'den başka sığınacak bir yerimiz yok, gökten ölüm yağıyor, yerden kan fışkırıyor ve ne hazindir ki medeni dünya sadece izliyor" dedi.

Bayırbucak topraklarının Türkmenlerin yurdu olduğunu vurgulayan Güllü, şöyle konuştu:

"Türkmendağı namus ve şereftir. O dağ ikinci Çanakkale ve biz Türkmedağı'ndan yeniden bir Sakarya olup ayağa kalkacağız. Bugün, buradan feryadımızı haykırıyoruz, bugün yetim kalan binlerin, kimsesiz kalan dulların, şehadete eren yiğitlerin feryadını haykırıyoruz. Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere, nasırlaşmış kalplere Bayırbucak'ın feryadını haykırıyoruz."

Güllü, böyle zor bir dönemde Türkmenlerin çığlığına ses veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere yardım kuruluşlarına ve Türk halkına teşekkür etti.

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Açıklamanın ardından yol, ulaşıma açıldı.

Haber Ara