Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Esed rejiminin Halep'e saldırısı

Esed rejiminin Halep'e saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 22:26:13

Esed rejiminin Halep'e saldırısı
Fas'ın, Suriye'nin Halep kentinde katliam yapan yetkililerin uluslararası mahkemede yargılanmasını desteklediği bildirildi.

Fas İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halefi, başkent Rabat'ta düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Halep'te işlenen katliamları kınadığını belirterek, Fas'ın söz konusu katliamları yapan yetkililerin yargılanması amacıyla uluslararası mahkemeye başvurulmasını desteklediğini ifade etti.

Halefi, ülkesinin söz konusu işlemin gerçekleştirilmesi için Arap Birliği bünyesinde harekete geçtiğini söyledi.

Batı Sahra konusuna da değinen Halefi, sorunun çözüme kavuşması için ilgili taraflarla diyalog kurmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hillu, dün düzenlediği basın toplantısında, "Arap Birliği, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı yapılan vahşeti kınamaktadır. Saldırılar uluslararası antlaşmalara aykırıdır. BMGK'yı Suriye rejiminin bütün ülke topraklarındaki saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye ve gereken kararları almaya çağırıyoruz." ifadesini kullanmıştı

Hillu, saldırılara katkıda bulunan ve ortak olan tarafların er ya da geç uluslararası mahkemede yargılanması konusunda gereken bütün adımların atılması konusunda uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara