Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Esed, BM’ye tepkili: Suriye’de yüz binlerce değil on binlerce kişi öldü

Esed, BM'nin yanlış rakamlar verdiğini Suriye'de krizin başlangıcından bu yana yüz binlerce değil, on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-21 14:13:54

Esed, BM’ye tepkili: Suriye’de yüz binlerce değil on binlerce kişi öldü

Rus yayın organı Sputnik'e röportaj veren Esed, tepki çekecek bir açıklama yaptı. BM'nin yanlış rakamlar verdiğini söyleyen Esed, şunları söyledi:

Genel olarak, sadece resmi veriler üzerinden konuşabiliriz. Basından duyduğunuz gibi Suriye'de yüz binlerce değil on binlerce kişi öldü. Elbette, kendisinden haber alınamayan kişiler de hesaba katılabilir. Bunlar resmi rakamlar. Ancak Batı'dakiler ölü sayısına öldürülen teröristleri de dahil ediyor. Sayıları çok fazla olan teröristler, devlet tarafından hayatını kaybetmiş kişiler olarak görülmüyor. Aynı durum Suriye'ye savaşmaya gelen yabancılar için de geçerli. Onların sayısı on binleri, belki de yüz binleri bulabilir."

‘VERİLER, SURİYE'YE MÜDAHALE ETMEK İÇİN GEREKÇE OLARAK KULLANILMAK İSTENİYOR'

“Bu veriler, sadece rakamları şişirmek, durumun ne kadar feci olduğunu göstermek ve Suriye'ye müdahale etmek için insani gerekçe olarak kullanmak amacıyla veriliyor. Bu nedenle, devlet ve hükümet olarak, şu anda on binlerce kayıp verildiğini verildiğini söyleyebiliriz.”

‘BM, ÖLENLERİ SAYMAK İÇİN GEREKLİ ARAÇLARA SAHİP DEĞİL'

Esed, BM'nin Suriye'de ölenleri saymak için gerekli araçlara sahip olmadığını, bu nedenle BM'nin verilerini kabul etmediğini de kaydetti.

Haber Ara