Dolar

32,5555

Euro

34,8734

Altın

2.428,96

Bist

9.645,02

Esad rejimi Halep'e kara harekatı başlattı

Suriye askeri kaynakları Suriye ve Rusya‘nın muhalif güçlere havadan düzenledikleri bombardımanlar sonrasında Suriye Ordusu ile müttefiklerinin dört koldan kara harekatı başlattığını duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 10:40:17

Esad rejimi Halep'e kara harekatı başlattı

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Esed rejiminin şu an başlattığı kara harekatı "ateşkes" şeklinde tanımlanan ABD-Rusya anlaşması sonrası başlatılan harekattan çok daha şiddetli. Esed rejimi eski ticaret merkezi olan Halep'in batısını, muhalefet güçleri ise doğusunu kontrolleri altında tutuyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Esed rjeimi askeri gücünün yoğun çatışmalar sonucu Halep'in eski şehir merkezine girdiğini, orada bazı binaları ele geçirdiğini, ancak şimdiye kadar stratejik açıdan bir başarı kaydedilmediğini haber verdi. Suriye askeri kaynakları ise Halep Kalesi'nin yakınındaki bir mahalleyi ele geçirdiğini açıkladı. Reuters haber ajansına konuşan rejime bağlı bir milis komutanı da seçkin birliklerin zırhlı araçlar eşliğinde Halep'in doğusuna doğru ilerlediğini, kentin güney batısından da çatışma haberleri geldiğini söyledi. Hükümete bağlı birliklerin kentin kuzeyindeki Filistin yerleşim bölgesi Handarat'a da yeniden saldırı başlattığı bilidirildi.

300 BİNE YAKIN KİŞİ KUŞATMA ALTINDA

Muhaliflerin elindeki bölgelerin haftalardan bu yana dış dünya ile bağlantısı yok. Bu bölgelerde sayıları 300 bine varan sivil halk Esed rejiminin kuşatması altında. Halk yoğun bir biçimde gıda, içme suyu ve tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor. Esed rejimi "ateşkes" şeklinde adlantdırdıkları süre boyunca BM tırlarının Halep'e ulaşmasına izin vermemişti.

ABD ve Rusya arasında varılan bu anlaşmanın temel amacı da Halep'e yardım ulaştırmaktı. Fakat sonrasında sınırdan geçen bir tır kafilesi de Esed rejimi tarafından vurulmuştu. Rejim ve Rusya bu saldırıda parmakları olmadığını söylese de ABD bu iki cepheyi suçlamaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD'de yaptığı açıklamalarda bu saldırının Esed rejimi tarafından yapıldığını söylemişti.

Haber Ara