Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması

Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 11:58:36

Erzincan'da teröristlerin sivil araca ateş açması
Erzincan Valiliğinden, dün Kemah ilçesinde teröristlerin sivil araca ateş açmasının ardından düzenlenen operasyonda bir teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün 16.30 sıralarında Erzincan-Kemah karayolunu keserek, ateş açtıkları sivil araçtaki kadının yaşamını yitirmesine neden olan terör örgütü mensuplarının kaçış istikametlerinin kapatıldığını ve olay yerinin çembere alındığı kaydedildi.

Takibin ardından teröristlerle temas sağlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çıkan çatışmada 1 terör örgütü mensubu ölü ele geçirilmiştir. Ayrıca, çatışma bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti sonrasında Dragunov keskin nişancı tüfeği, kullanıma hazır 3 mühimmatla RPG-7 roketatar, M-16 piyade tüfeği, giyim ve yaşam malzemesiyle 3 sırt çantası ele geçirilmiştir. Sırt çantalarında yapılan aramada örgütsel dokümanlar, 2 uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği, 2 Yaesu marka el telsizi, haritalar, bir miktar döviz ve Türk Lirası ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edilmektedir."

Açıklamada arazi taraması ve güvenlik tedbirlerinin arttırılmasının ardından karayolu ve demiryolunun 09.30 itibarıyla ulaşıma açıldığı vurgulandı.

Dün, Kemah ilçesi yakınlarında yol kesen teröristlerin, sivil araca ateş açması sonucu bir kadın yaşamını yitirmiş, güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sonrasında demiryolu ve karayolu ulaşıma kapatılmıştı.

Haber Ara