Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Eroğlu: İşkence edene hapis geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, derneklerle de görüşerek hayvanlara daha geniş haklar tanıyan yasal düzenlemeyi yeniden gündeme aldıklarını müjdeledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-23 08:31:53

Eroğlu: İşkence edene hapis geliyor

Pet shoplar'da katalog üzerinden satış ve hayvanların bu yerlerdeki durumu"na ilişkin haberlerin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanseverlere bayram müjdesi verdi. Hayvanlara daha geniş haklar tanıyan ancak bir türlü çıkarılamayan yasal düzenlemeyi yeniden gündeme getirdiklerini belirten Eroğlu, yasanın çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Hürriyet'te yer alan açıklamalarında Eroğlu, çıkacak kanunla birlikte hayvanlara işkence ya da öldürmeye karşı hapis cezasının geleceğini söyledi.

'SUSHI'LER GENELGESİ

İDO feribotunda geçtiğimiz günlerde seyahat ederken ölen köpek sonrası da çalışma yapacaklarını belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Hayvanların, yolculuklarda taşınması konusunda bir genelge hazırlıyoruz. Bu hayvanların kalacağı yerlerin standartlarını belirliyoruz. Genişlik, havalandırma vs... Bu tür vakalar çok üzücü. Sonuçta biz toplum olarak hayvanları severiz. Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü. O da canlı, onun yaşamına da saygı göstermemiz gerekir. Ona yaşam hakkı tanımamız gerekir."

Haber Ara