Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Gürcistan'da:

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Gürcistan'da:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 19:37:31

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Gürcistan'da:
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Gürcü mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili ve Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, çalışma ziyareti için Tiflis'te bulunan Sarkisyan ile düzenlediği basın toplantısında, Ermeni mevkidaşıyla, iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgede ve özellikle Abhazya ve Güney Osetya'daki son gelişmelerinin ele alındığını ifade etti.

Rusya'nın, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile Güney Osetya'nın ayrılıkçı yetkilileriyle sözde "ittifak ve ortaklık" anlaşmasını imzalamasıyla ve bu topraklarda sürdürdüğü yasa dışı faaliyetleriyle Gürcistan toprak bütünlüğü ve egemenliğini ihlal ettiğini kaydeden Margvelaşvili, duyduğu endişeyi Sarkisyan ile paylaştığını ifade etti.

Gürcistan ile Ermenistan arasındaki ekonomik ilişkileri de ele aldıklarını dile getiren Margvelaşvili, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Sarkisyan, son yıllarda Gürcü-Ermeni ilişkilerin geliştiğini ve bunun üst düzey görüşmelere yansıdığını söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2014 yılından beri arttığını kaydeden Sarkisyan, "Ermenistan'ın Avrasya Birliği'ne katılması, Gürcistan'ın ise AB ile entegrasyon anlaşmasını imzalaması iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkilemez, aksine bu ülkelerimizin arasındaki ekonomik ilişkileri olumlu etkileyecek" dedi.

Margvelaşvili ile yaptığı ortak basın toplantısının ardından Sarkisyan, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili ile görüştü.

Hükümet binasında yapılan basına kapalı görüşmede, tarafların karşılıklı işbirliği ve komşuluk ilişkilerini ele aldıkları belirtildi.

Haber Ara