Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

'Ermeni Soykırımı' konseri iptal

Dresden Senfoni Orkestrası’nın 'Ermeni Soykırımı' iddialarının 100. yılı için hazırladığı 'Aghet' (Ağıt) konserinin iptal edildiği duyuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 19:35:44

'Ermeni Soykırımı' konseri iptal

Almanya'da Dresden Senfoni Orkestrasının 1915 olaylarının 100. yılı vesilesiyle hazırladığı Aghet (Ağıt, Büyük Felaket) Konseri iki ülke arasında büyük gerilim yarattı. Türkiye, AB'nin bu projeye mali desteğini sert eleştirdi ve kültür sanatı teşvik için kurulan Yaratıcı Avrupa Programından ayrıldı. Ayrılmanın sebebinin AB'nin bu fon üzerinden Ağıt konser projesini desteklemesi gösterildi. Tüm bu gerilime rağmen, Dresden Senfoni Orkestrası Ağıt Konserini Almanya'nın İstanbul Temsilciliği salonlarında icra etme kararı aldı ve 13 Kasım konser tarihi olarak belirlendi.

CUMHURBAŞKANINI DAVET ETTİLER
Dresden Senfoni Orkestrası son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı da konsere davet etti. Gönderilen davetiyelerde “Türk ve Ermeni geçmişinde yaralar” adıyla ifade ve sanat özgürlüğünün de ele alıınacağı belirtildi.
Ancak Alman Dışişleri Bakanlığı dün çok kısa bir açıklama yaparak, konseri iptal etti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “İstanbul Başkonsolosluğu salonları 13 Kasım'da kullanılamaz” denildi.

Haber Ara