Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Erdoğan ve Davutoğlu'na hakarete suç duyurusu

Kayseri'de iş adamı, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na hakarette bulunan bir kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 12:15:55

Erdoğan ve Davutoğlu'na hakarete suç duyurusu

AA'nın haberine göre, Yalıtım malzemeleri üreten fabrikanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Bahçecigil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili haberi okurken, hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan'a yönelik ağır hakaretler içeren yorumlar gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine hakaretlerin suç olduğu, konuyla ilgili savcılığa müracaat edeceğine ilişkin paylaşımda bulunduğunu belirten Bahçecigil, şöyle konuştu:

"Bu yorumumun ardından Mustafa Y. bana da hakaretler içeren yorumlar yazmaya başladı. Bu arkadaşın sayfasına girip baktığımda bana yönelik hakaretlerin çok daha ağırını ve daha fazlasını Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız hakkında yaptığını gördüm. Ben de ertesi sabah avukatım aracılığıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve şahsıma hakaret ettiği gerekçesiyle ayrı ayrı suç duyurusunda bulundum. Yaptığımın vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum. Kimse, kimseyi sevmek zorunda değil ama hiç kimsenin de başkasına hakaret etmeye hakkı yok. Sosyal medyanın sevgi, saygı çerçevesinde, birlik, beraberlik amacıyla kullanılması gerektiğine inanıyorum."

Hakaret içerikli paylaşımlar yapan kişinin kendisine telefonla ulaşarak hakaret ve tehditlerine devam ettiğini savunan Bahçecigil, bu konuyla alakalı da ayrıca suç duyurusunda bulunacağını anlattı.

Haber Ara