Dolar

32,3395

Euro

35,1257

Altın

2.238,65

Bist

8.772,11

Erdoğan: Teröristlerin elinde batının silahları var

PYD ve YPG'nin eylemlerinin görmezden gelindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Örgütün elindeki silahlara baktığımızda batının silahlarını görüyoruz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 16:22:13

Erdoğan: Teröristlerin elinde batının silahları var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin haklı talepleri ne yazık ki, büyük bir suskunlukla geçiştirildi. Bugün aynı tavrın maalesef Suriye ve Irak'taki terör yapılarına karşı sergilendiğine şahit oluyoruz.  Kandil'den yönetilen PYD, YPG'nin bölgede yaptığı etnik temizlik faaliyetleri, terör eylemleri, mevcut rejimle olan iş birliği adeta görmezden gelinerek, bu örgüt himaye ediliyor, destekleniyor. Örgütün elinden çıkan silahlara baktığımızda hangi silahları görüyoruz? Batı'nın silahlarını görüyoruz. Neredeyse Batı'nın her ülkesinin silahları var. Terör örgütüne karşı savaştığını söyleyenlerin silahlarını da onların elinde görüyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Dünya Turizm Forumu" kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, "PYD, YPG terör örgütünün asıl hedefi; DAEŞ'ten ziyade kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayan herkestir, bölge halkıdır özellikle de orada yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir derdi yoktur, tam aksine bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır. Bunu böylece söylemek istiyorum" diye konuştu. 

"35 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ AMA HİÇ AĞLAMADIK"

DAEŞ'in insanlık dışı saldırılarını dünyanın birçok ülkesinde yaptığını ifade eden Erdoğan, "Suriye ve Irak'ı kana bulayan DAEŞ terör örgütü insanlık dışı saldırılarını Tunus'tan Mısır'a, Paris'ten ABD'ye kadar dünyanın birçok ülkesine yapmıştır. Maalesef kimi Batılı ülkeler son derece yanlış bir şekilde terör örgütlerine karşı tavırlarını onların söylemlerine ve ideolojilerine bakarak belirliyor veya açıklıyor. Bakınız biz bu ikircikli tavrı, çeşitli terör örgütleriyle uzun yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizde birçok kez gördük, yaşadık, tecrübe ettik. Sadece PKK ile olan mücadelemiz 35 yıldır devam ediyor. Ama biz hiçbir zaman ağlamadık, bağırıp çağırmadık ve mücadelemizi sabırla kendi içimizde verdik. Hala da vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Haber Ara