Dolar

32,5264

Euro

34,9773

Altın

2.435,59

Bist

9.822,61

'Erdoğan, sözcüsü gibi davrananlara gerekli ihtarı yapmalı'

Star yazarı Selahaddin E. Çakırgil, bugünkü köşesinde Cem Küçük'ün Mavi Marmara katılımcı ve şehitlerine 'İslamcı manyaklar' , 'kafadan Batı düşmanları' , 'kafadan İsrail düşmanları' sözleri ile başlayan tartışmaya dair 'Erdoğan, sözcüsü gibi davrananlara gerekli ihtarı yapmalı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-24 16:36:21

'Erdoğan, sözcüsü gibi davrananlara gerekli ihtarı yapmalı'

Çakırgil, gazeteci Cem Küçük'ün sözleri üzerine başlayan tartışma için "Tayyib Bey'in, hele de kendisinin sözcüsü imiş gibi davranarak bu gibi münasebetsizliklerde bulunanlara gereken ihtarı yapması umulur" ifadesini kullandı.

"UMULUR Kİ TAYYİP BEY..."

Selahaddin E. Çakırgil'in "Kutlu doğum' proğramları neye dayanıyor?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Son zamanlarda medyada Tayyib Erdoğan'a adına, bir takım tuhaf çıkışlar görülmekte.. Hattâ, bazıları bir savcı ya da gizli istihbaratçı edâsıyla tehditler bile savurmakta.. Erdoğan'ın, Amerika ve Batı'nın itimadının yeniden kazanabilmesi için, ‘radikal İslamcılar'ı temizlemesi gerektiği' gibi görüşler dillendirilmekte.. Bu durum, medya aracılığıyla kitlelere de yansıtılmakta.. Polemik yazıları da bu arada giderek kızışıyor. Tartışma o kadar seviye kaybediyor ki, birileri, hattâ Gazze Kuşatması'nı kırmak için Mavi Marmara gemisiyle yola çıkan fedâkar insanları ‘manyak' olarak niteleyebiliyor. Bu gibi saldırılar sadece siyasî bir tartışma mahiyetinde kalamayacağından, Tayyib Bey'in, hele de kendisinin sözcüsü imiş gibi davranarak bu gibi münasebetsizliklerde bulunanlara gereken ihtarı yapması umulur. Ayrıca, elbette bu gibi polemik konularının genişletilmemesi, kendisini haram-helal ölçüleriyle tanzim edenler için de bir gerekliliktir.

NELER YAŞANDI?

Mavi Marmara şehit ve katılımcılarına 'İslamcı manyaklar' , 'kafadan İsrail düşmanları' , 'kafadan Batı düşmanları' demişti. Küçük, "Erdoğan'ın partinin başına geçtiğinde bu manyak tiplerle yolunu ayırması gerektiğini" de söyledi.

İHH, CEM KÜÇÜK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU (TIKLAYINIZ)

KÖŞE YAZARLARINDAN ‘CEM KÜÇÜK' YAZILARI (TIKLAYINIZ)

TIMETURK'ÜN KONU İLE İLGİLİ KAMUOYUNA DUYURUSU (TIKLAYINIZ)

593176

Haber Ara