Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihi açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Ağustos'ta Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 09:57:06

Erdoğan-Putin görüşmesinin tarihi açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St Petersburg'da Putin ile bir araya geleceği açıklandı.
 
Rus savaş uçağının Türkiye'nin hava sahasına sınır ihlali yapması ve düşürülen Rus uçağı ile kopma noktasına gelen ikili ilişkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 27 Haziran 2016'da yazdığı mektup ile normalleşme sürecine girdi.
 
Sputnik Türkiye'nin haberine göre normalleşme süreci sonrası iki ülke arasında üst düzey yüz yüze ilk temas ise 1 Temmuz 2016'da Rusya'nın Soçi kentinde sağlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir araya geldi.
 
Süreçteki bir başka görüşme de Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen G20 Ticaret Bakanları Toplantısında gerçekleşti. Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Birinci Yardımcısı Aleksey Lihaçev ile bir araya geldi. Son olarak da Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile turizm sektör temsilcilerinin yer aldığı bir heyet Moskova'da Rus muhatapları görüşmeler yaptı.

Haber Ara