Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Erdoğan: Paris'te yaşananlardan endişe duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te yaşanan şiddet olaylarına ilişkin 'Şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 16:04:19

Erdoğan: Paris'te yaşananlardan endişe duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Fransa'da yaşanan olaylara değindi, göstericilere sert müdahalelerde bulunan Paris polisini kınadı.

"BEN DE ENDİŞELİYİM"

"Paris'te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto haklarını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris'te yaşanan hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum."

"GEZİ İÇİN BANA NASİHAT EDİYORDUNUZ"

"Bana nasihat ediyordunuz, akıl veriyordunuz, 'Bu Gezicilere karşı niye böyle yapıyorsunuz?' diye. Şimdi size sesleniyorum, Paris'te, Paris'teki, özgürlük mücadelesini verenlere karşı niye böyle yapıyorsunuz, Brüksel'dekilere karşı niye böyle yapıyorsunuz ya Brezilya'da niye böyle yaptınız? Gezi olaylarındaki görüntülerden rahatsız olanların Paris'teki olaylar karşısındaki rahatlığı doğrusu bizi çok üzüyor. Daha da kötüsü Fransa'nın ve diğer Batı ülkelerinin 17-25 Aralık tarzı darbe girişimlerine maruz kalmalarından korkuyoruz. İnşallah hadiseler, bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallelerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz."

"PARİS VE BRÜKSEL YANIYOR"

"Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor."

GEZİ OLAYLARINI HATIRLATTI

"3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır."

Haber Ara