Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Erdoğan kurban vekaletlerini Kızılay'a verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerem Kınık ile Kızılay'ın yönetim ve denetim kurulu üyelerini Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 21:56:53

Erdoğan kurban vekaletlerini Kızılay'a verdi

Kınık, basına kapalı kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Kızılay'ın yardımlarını Cerablus'a götürdüklerini hatırlatarak, Cerablus'taki son durumu ve insani durumu Erdoğan'a aktardıklarını söyledi.

Erdoğan'ın ailesinin kurban vekaletlerini Kızılay'a vermek istediğini belirten Kınık, şöyle devam etti:

"İşte o vekaletleri aldık. Kendisi kurbanların özellikle Cerablus'ta Halep'te, Türkmen Dağları'nda, yine Suriye'de sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Makedonya Üsküp'te, Somali'de, Filistin ve Gazze'de, yurt dışında olmak üzere kesilmesini arzu etti ve vekaletini verdi. Yurt içinde de Emine Hanımın memleketi olan Siirt'te, bir de şehidimiz Ömer Halisdemir'in memleketi olan Niğde'de yurt içi kurbanlarının vekaletlerini Kızılay'a verdi. Kızılayımız da bu vekaletleri yerine getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak."

Kınık, Erdoğan ile Kurban Bayramı sürecinde Gazze'ye gönderilecek ikinci yardım gemisini de konuştuklarını ifade ederek, birinci yardım gemisinin nasıl dağıtıldığını, Filistinliler nezdinde nasıl algılandığını Erdoğan'a anlattıklarını belirtti.

Kerem Kınık, Kurban Bayramı'nda AFAD ile birlikte Somali ve Etiyopya'ya ikinci bir başka gemiyi de eş zamanlı olarak çıkaracaklarını ilettiklerini bildirdi.

Kızılay'ın 15 Temmuz ve sonrasında konuya ilişkin attığı adımları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz ettiklerini dile getiren Kınık, "Kendileri bizim onursal başkanımızdır. Faaliyetlerimizle alakalı bir takım detaylı bilgiler sordu. Biz de kendilerine bu konularla ilgili detaylı bilgileri arz ettik." dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara