Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Erdoğan İzmir'e müjdeyi verdi

Şampiyonluk kupasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Pınar Karşıyaka takımı yeni stadyum müjdesini aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 17:04:47

Erdoğan İzmir'e müjdeyi verdi

Başkan Ali Erten, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Genel Menajer Selim Çınar, Antrenör Ufuk Sarıca, Kaptan İnaç Koç, oyunculardan Mertcan Solkol, yönetici Cüneyt Başak, eski yönetici Nazım Torbaoğlu ve işadamı Erdal Acar, kabule kazandıkları kazandıkları şampiyonluk kupasınıda götürdü. Finalleri yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu kulübü olarak olağanüstü bir başarı kazandığınız için sizleri davet ettim. Herşeyin para olmadığını ispatladınız. Hocanızı sakın bırakmayın" dedi.

Görüşmede hazır bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Karşıyaka'ya 10 bin kişilik yeni bir basketbol salonu inşa edilmesi talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 bin kişilik stat inşaatının da bir an önce bitirilmesini de istedi, ruhsat sıkıntısı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı adres gösterdi.



Pınar Karşıyaka'ya gelecek sezon Avrupa'da ulaşım sponsorluğu gibi konularda katkı sağlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Euroleague sürecinde Halkapınar Spor Salonu'nun kulübe tahsisi talimatını da verdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın da katıldığı ve yaklaşık 1 saat güren kabulde Yaşar Holding'in basketbola verdiği desteği memnuniyetle karşıladığını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, antrenör Ufuk Sarıca'dan şampiyon kadronun kısa sürede dağılmasıyla ilgili bilgi aldı. Ufuk Sarıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye Basketbol Federasyonu'nun transfer yönergesinde yaptığı son değişiklikten olumsuz etkilediklerinden bahsetti, kulübün bu değişiklik yüzünden büyük ekonomik kayba uğradığını söyledi.

KILIÇ: "BÜTÜN ENGELLERİ AŞTIK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karşıyaka heyetini kabulünde yeni stadı bir an önce bitireceklerini söyledi. Bütün engelleri aştıklarını ifade eden Bakan Kılıç, depreme dayanıksız raporuyla 1 yıl önce kapatılan Alsancak Stadı'nın da kısa sürede yenilenip faaliyete gireceğini belirtti.

35.5 FORMASI HEDİYE

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ziyarette kulübün tarihini anlatan Başkan Ali Erten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde isminin yazılı olduğu 35.5 numaralı bir forma ve atkı hediye etti. Başkan Erten, 35.5'un anlamını soran Erdoğan'a, "Karşıyakalılar olarak 35.5 numarasını ayrıcalık olarak görüyoruz. Karşışaka'dan şehir içinde farklı bir yere gidince, "İzmir'e gittim" diyoruz. Ama Avrupa'da formamızda İzmir yazısını taşıyoruz ve Euroleague'de de taşımaya devam edeceğiz" karşılığını verdi.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA

Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluk kupasıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkması sosyal medyada da tartışmalara yol açtı. Bazı taraftarlar, ziyareti eleştirirken Erdoğan'ın geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası finaline gelmediğini hatırlattı. Bir kısım taraftar ise devletin zirvesinden gelen davete olumsuz tavır alacak hiçbir kulübün bulunmadağını, konuyu tartışmaya açmanın bile abes olduğunu savundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara