Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Erdoğan'ın kaldığı oteli basan askerler köşeye sıkıştı

Darbe girişimi akşamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli bastıktan sonra kaçan darbeci askerler için çember daralıyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 01:26:20

Erdoğan'ın kaldığı oteli basan askerler köşeye sıkıştı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden birinin Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi mevkisinde görüldüğü ihbarı ekipleri harekete geçirdi.

Erdoğan'ın konakladığı otele gerçekleştirdikleri saldırının ardından, ormanlık alana kaçan ve halen yakalanamayan 10 askerden birinin, bir vatandaş tarafından Şirinköy mevkisindeki bir bahçede görüldüğünün ihbar edilmesi üzerine bölgeye İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Polis Özel Harekat timleri ve jandarma komandolar sevk edildi.

Karadaki özel birliklere ayrıca havadan da bir uçak ve helikopter de arama çalışmalarına katılarak destek veriyor.

Şirinköy'de yaşayan vatandaşlar da mahallede toplanarak ormanlık alana kaçan askerlere düzenlenen operasyonu izledi.

"Teslim ol" anonsları yapılıyor

Mahalle sakinlerinden Firüzan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun, evlerinin ikinci katından bir kişiyi gördüğünü belirterek, ardından da ekiplerin bu kaçan kişinin peşine düştüğünü söyledi.

Oğlunun da yol göstermek amacıyla askerlerle birlikte gittiğini dile getiren Kara, darbeci askerlerin buraya gelmesinin kendisini tedirgin ettiğini, bu nedenle tansiyonun da yükseldiğini anlattı.

Emirhan Kara (12) ise ihbardan sonra çok sayıda askerin, kaçan darbeci askerleri yakalamak için mahalleye geldiğini dile getirerek. "Buraya gelen askerlerin 'Jandarma konuşuyor. Teslim ol, sana bir şey yapmayacağız' diyerek anons yaptıklarını duydum. Fakat sanırım kaçtı, onlar da peşinden gitti." diye konuştu.

"İnşallah bu akşam yakalanırlar"
Şirinköy Mahallesi Muhtarı Bayram Kolkesen de AA muhabirine, akşam saatlerinden itibaren mahallede bir hareketlilik başladığını anlattı.

Evlerinin ormanlık alanla iç içe olduğunu ifade eden Kolkesen, "Şu an bir tanesinin evlerin yakınına geldiğini ve ihbar üzerine tekrar kaçtığını öğrendik. Şu an Domuzbelen mevkisinde büyük bir çalışma yürütülüyor. İnşallah bu akşam yakalanırlar. Mahalle halkı olarak bunu bekliyoruz." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara