Dolar

32,5999

Euro

34,7368

Altın

2.498,21

Bist

9.524,59

Erdoğan: Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından tanırız

Erdoğan, Hollanda ile gerilim üzerine Srebrenitsa'yı hatırlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 17:48:14

Erdoğan: Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından tanırız

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Hollanda'ya yönelik tepkisini sürdürdü.

"Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa Katliamı'ndan tanırız" diyen Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Ha, Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Çünkü biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnağı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz. Kimse bize medeniyet, medenilik dersi vermesin, bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır."

Erdoğan devamında şunları söyledi:

"Cumartesi günü Aile Bakanımıza yapılan saygısızlık aynı zamanda uluslararası diplomasiye yapılmıştır. Hollanda'nın bu haydutluğuna sahip çıkan ülkeler tüm itibarlarını yitirmiştir. Almanya'nın şansölyesi çıkıyor 'Hollanda'nın yanındayım' diyor. Senin ondan farkın olmadığını biliyoruz. O da atlarıyla, itleriyle saldırıyor, sen de. Türkiye'ye düşmanlık güdenlere, oradaki tüm yabancılara diyorum ki gelin oylarınızı iktidardakine ve o ırkçıya vermeyin. Yapılan yanlışların bedeli öyle özürle geçiştirilemez, yapılacak daha çok şey var."

Haber Ara