Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Erdoğan 'hayır' çadırında sordu: Neden?

Sarıyer'de 'Hayır' çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara 'Neden hayır diyorsunuz?' diye sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-28 16:22:50

Erdoğan 'hayır' çadırında sordu: Neden?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Sarıyer'de 'Hayır' çadırına davet eden CHP'li Çağlar Coşkun, açıklama yaptı.

Odatv'ye konuşan Coşkun, "'Evet' ve 'Hayır' çadırları karşılıklı duruyordu. Cumhurbaşkanımız 'Evet' çadırına geldi. Kendisini 'Hayır' çadırımıza da davet ettim, bir çay içmesini söyledim. Kendisi de Samsun mitingine yetişeceğini söyledi. Ben de kendisine "Bir suyumuzu için Cumhurbaşkanım öyle gidin" dedim. Daha sonra çadıra geçtik" dedi.

​"Çadırda kadın arkadaşlarımızın soruları oldu" diyen Coşkun, şöyle devam etti:

"YAVUZ SULTAN SELİM TARTIŞMASI"

"Seçimin neden eşit şartlarda yapılmadığı, Alevi köylerinin yollarının neden yapılmadığı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adının Alevi yurttaşlarımızı üzdüğü söylendi. Cumhurbaşkanımız da 'Osmanlı Padişahları içerisinde çok değerli çalışmaları nedeniyle onun adının verilmesini uygun gördük' dedi."

T24'ün haberine göre bu sırada bir vatandaş "Keşke kendi isminizi verseydiniz en azından ikilik olmazdı" dedi.

Coşkun, Erdoğan'ın 'Hayır' diyen bir kadınla girdiği diyaloğu da şu sözlerle aktardı:

"Cumhurbaşkanı 'Neden hayır diyorsunuz?' diye sordu. Bir kadın arkadaşımız da 'kadın hakları ve kadın özgürlüğünün yeterince olmamasından dolayı hayır dediğini' açıkladı. Bunun üzerine de Cumhurbaşkanı 'En çok kadın milletvekili bizim dönemimizde Meclis'e girdi' dedi."

 

Haber Ara