Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Erdoğan: Gençlerimize yer vermekte kararlıyız

Gençlere hitap eden Erdoğan, beklentisinin büyük olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-19 17:41:13

Erdoğan: Gençlerimize yer vermekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de gençlere seslendi. Erdoğan AK Parti'de gençleştirme sinyali vererek, "Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz" dedi.

İşte Eroğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal de 38 yaşında , yani genç diyebileceğimiz bir yaştaydı. Bu ülkeyi işgale yeltenenlere karşı o istiklal mücadelesini sürdürmek için oradan çıkmak başka bir şey.

Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren gençlerimize hak ettikleri şekilde gençlerimize yer vermekte kararlıyız.

Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak gençlik gördüm, görüyorum. Siyasete başladığım günden bu yana beni hiç mahçup etmeyen gençlerimizin kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarından eminim.

19 Mayıs rastgele değildir. Bu başlangıç ardından yeni devletimiz olan Cumhuriyetimizi kurmaya götürmüştür. Samsun'da başlayan 98. Cumhuriyetimizin de 94. yıl dönümü. Daha geriye doğru gidip meseleyi Kut-ul Amare'ye götürmek gerekir. Özgürlük mücadelemiz farklı görünümler altında Cumhuriyet tarihimiz boyunca da kesintisiz sürmüştür.

"FETÖ'YÜ GENÇLER PÜSKÜRTTÜ"

15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimizle bir kez daha gurur duyduk. Orada gençlerimizin o tankların altına gidişi rastgele bir olay değil. Gençlerimiz olmamış olsa, FETÖ alçakları, FETÖ kahpeleri bugün bu ülkede başka bir şey estireceklerdir. Bir kısmı içerde, kimi Yunan'a sığınıyor, kimi başka yere sığınıyor. Onları yine kovalayacağız. Onları da bulundukları yerde arayacağız, kovalayacağız bulacağız. Gençler vatana hizmet sadece şehadete yürümekle olmuyor. Vatana hizmet aynı zamanda bu millete her alanda en iyi hizmeti vermeyi gerektiriyor.

"GENÇLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ"

Sanatta da, sporda da, bilimde de çok şeyler bekliyoruz. Durup ciddi bir muhasebe yapmanız şarttır. Hep aynı tavsiyeyi veriyorum, "oku, düşün, uygula, neticelendir". Ben bazen uluslararası toplantılarda söylerim, "bizim işimiz hatice değil netice" derim. Bu iş böyle. Netice. Neticeyi aldığımız anda Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıktığını göreceğiz.

Siyaset aynı zamanda insan yönetme sanatıdır. Bunu başardığın zaman aynı zamanda iyi siyasetçi oluyorsun. Böylesi bir alanda gençlerin olmaması düşünülemez. Az önce de söylendi, aranızda olimpiyat şampiyonları, dünya, Avrupa şampiyonları var. Genç kardeşlerimiz var. Onlarla iftihar ediyor, 'yetmez' diyoruz."

 

Haber Ara