Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Erdoğan, esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi

Erdoğan, esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 23:12:30

Erdoğan, esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Legal görünüm altında illegal terör örgütlerinden 'Fethullahçı Terör Örgütü' hakkında tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu kararı çıktı, ben de imzaladım, şu anda yürürlüğe girdi, yargıdan da kararlar çıkmaya başladı. Bu millete ihanet eden bunun hesabını verecek, onlar kaçacak biz kovalayacağız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Bugün dünyanın en ileri ükelerinin "başkanlık sistemi" ile yönetildiğine dikkati çeken Erdoğan, "Niye? Çift başlılık olmaz. Kararda sürat, seri olarak çalışmak lazım. İşte bizler, yıllardır parlamenter demokrasiyle geldiğimiz yer belli ve 2002'de görevi aldık ondan sonra yürüdük fakat şimdi patinajdayız, bu patinajı aşmamız lazım." diye konuştu.

Siyasetin ve siyasetçinin görevinin ülkenin önünü tıkamak değil, tam tersine açmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu milletin, geçmişte kendi kavgalarına, kendi hayal dünyalarına dalıp, ülkeyi unutan siyasetçileri nasıl bir çırpıda tasfiye ettiği unutulmamalıdır. Muhalefetin ya Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak tekliflerle milletin huzuruna gelmesi ya da ülkenin tekerinin önüne taş koymaktan vazgeçmesi gerekiyor. Önümüzdeki dönemin bu konuda hayırlı gelişmelere vesile olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Hedef bizim Rabiamızdır"

Türkiye'nin tekerinin önüne taş koyma çabalarının geçmişten beri hiç eksik olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gün olmuştur bu tek parti dönemlerinin zulmü olmuştur, gün olmuştur bu darbeler, muhtıralar olarak karşımıza çıkmıştır, gün olmuştur bu ASALA diye bir Ermeni terör örgütü salınmıştır üzerimize, gün olmuştur 'sağcı-solcu' diyerek, 'mezhep' diyerek, 'köken' diyerek, milletimiz kamplara ayrılıp, birbirine düşürülmeye çalışılmıştır, gün olmuştur ırkçılık yapılmıştır. Şimdi de PKK terör örgütü ve uzantıları, bir yandan DAİŞ denilen proje terör örgütü öte yandan milletimizin huzuruna güvenliğine, geleceğine yönelik saldırılarda bulunuyorlar. Dikkat edin onlarca yıllardır isimler değişiyor, yöntemler değişiyor, üslup değişiyor ama hedef aynı. Hedef bizim Rabiamızdır."

"Ne var bu Rabia'da?" diye soran Erdoğan, "Bu Rabia'da tek millet var, Türkü'yle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaza'sıyla, Boşnak'ıyla 79 milyon tek millet." dedi.

Rabia'nın ikincisinin "Tek bayrak" olduğunu belirten Erdoğan, Mithat Cemal Kuntay'ın "On Beş Yılı Karşılarken" şiirinden "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizesini okuyarak, "Şu bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız işte o yere düşen şehidimizin ta kendisidir." diye konuştu.

Rabia'nın üçüncüsünün "tek vatan" olduğunu bildiren Erdoğan, "Vatan nedir biliyor musunuz? Vatan şehidimizin kanıyla yoğrulmuş toprağın ta kendisidir. Eğer bir toprak şehit kanıyla yoğruluyorsa vatandır. Aksi takdirde sıradan tarladır. Tarla başka birşey, vatan başka birşey." ifadesini kullandı.

- "Bu vatanı asla böldürtmeyiz"

Bu topraklar için çok şehit verdiklerine dikkati çeken Erdoğan, "Şimdi bu vatanı biz asla böldürtmeyiz. 'Güneydoğu'yu şöyle yapacağız, burayı böyle yapacağız' geç o işleri geç. Bak şu ana kadar yedi yüz kadar şehit verdik ama sekiz bine yakın da teröristi etkisiz hale getirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulus Akar ile sürpriz bir şekilde önceki hafta Mardin'e, geçen akşam da Cizre'ye gittiklerini ve oralardaki askerlerle iftar yaptığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Masamda oturanlardan hepsi, 'böldürtmeyeceğiz' diyorlar. İnanmışlar, sahiplenmişler ve şehadet. Hedef bu. 'Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor / Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.' Bizim yavrularımız, bizim evlatlarımız, 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda / Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek gidiyorlar. O teröristler, onlara da halk arasında ne diyorlar, 'pisi pisine gitti' olay bu, fark bu, işte tek vatan."

Rabia'nın dördüncüsünün "tek devlet" olduğunu belirten Erdoğan, "Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş o? Paralel devlet. Ne demiştik? İninize gireceğiz ve girdik inlerine. Aileleri böldüler, milleti böldüler, anneyi evladından ayırdılar, kocayı karısından, karısını kocasından ayırdılar. Şimdi güvenlik güçlerimiz de hepsini tek tek topluyor. Himmetmiş, şuymuş buymuş vesaire. Bizim tek devletimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir, başka bir devlet yok." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu millete ihanet eden bunun hesabını verecek"

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) son toplantısında alınan kararı anımsatan Erdoğan, "Legal görünüm altında illegal terör örgütlerinden 'Fethullahçı Terör Örgütü' hakkında tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu kararı çıktı, ben de imzaladım, şu anda yürürlüğe girdi, yargıdan da kararlar çıkmaya başladı. Bu millete ihanet eden bunun hesabını verecek, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Şu anda kimisi içeride hapiste, kimisi yurt dışında. Dedik ya, 'tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' bunların." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nereden gelirse gelsinler bugüne kadar ne milletimizi bölebildiler ne bayrağımızı indirebildiler ne vatanımızı parçalayabildiler ne de devletimizi yıkabildiler. Allah'ın izniyle bundan sonra da hiçbirini yapamayacaklar. Çünkü biz gerektiğinde bu değerler uğrunda gözünü kırpmadan canını verebilen bir milletiz." dedi.

Bütün bu adımları atarken, gazilere şükranlarını sunarak şifa dileyen Erdoğan, şehitlere de rahmet dilerken yakınlarına da sabır temennisinde bulundu.

- "Bu millet dua alan bir millettir"

Şehitlerin, peygamberlikten sonra en yüce makamın sahipleri olduğuna işaret eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün bu operasyonlar, bu kahramanlık örnekleri gerçekten milletimizin de cesaretini, her şeyini daha da artırıyor. Şunu hiç unutmayın, bu millet var ya ne dualar alıyor biliyor musunuz? Bu millet dua alan bir millettir. Bu asker, bu polis, bu köy korucusu, bunlar dua alan insanlardır ve morallerinin hep yüksek olduğunu gördüm. Niye? Onlar, o duaya teslim olmuş gözler. Milletimizde ve onun evlatları olan güvenlik güçlerimizde bu inanç, bu kararlılık, bu heyecan olduğu sürece Rabbimin inayetiyle kimse bizi bu yolumuzdan alıkoyamaz."

(Sürecek)

Haber Ara