Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Erdoğan'dan saldırıyla ilgili sert açıklama

Erdoğan, Beştepe'de verdiği iftar yemeğinde konuştu. Erdoğan yaşanan saldırıya ilişkin '13’ü yabancı uyruklu 41 kişi hayatını kaybetti. İlk anda 239 yaralımız vardı. Bu yaralılarımızın büyük bir kısmı taburcu oldu ve 100 civarında şu anda tedavisi devam eden yaralılarımız var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 21:42:21

Erdoğan'dan saldırıyla ilgili sert açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada er ya da geç terörün üstesinden gelineceğini söylerken, "Bu mücadelede yeri geldiğinde güvenlik güçlerimizden, gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu. Halen de oluyor. Bu mücadelede kayıplar olacak" dedi.

Erdoğan, 'paralel yapı'nın Cumhurbaşkanlığı'na da girdiğini söyledi ve "Belki hala vardır" dedi.

Erdoğan, Beştepe'de verdiği iftar yemeğinde konuştu.. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

13'ü yabancı uyruklu 41 kişi hayatını kaybetti. İlk anda 239 yaralımız vardı. Bu yaralılarımızın büyük bir kısmı taburcu oldu ve 100 civarında şu anda tedavisi devam eden yaralılarımız var. Türkiye dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde olan ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyor. Terörün üstesinden geleceğimizden herhangi bir şüphem yok. Er veya geç bu işin üstesinden geleceğiz. Bu mücadelede yeri geldiğinde güvenlik güçlerimizden, gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu. Halen de oluyor. Bu mücadelede kayıplar olacak. Biz terör örgütlerinin kıydığı her canı şehit olarak görüyoruz.

Terör örgütlerinin amacı Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaktır. Taviz vermeye zorlamaktır. Biz Çanakkale'de çeyrek milyon ferdini kaybetmesine karşın kardeşliğini kaybetmemiştir. Sicil vatandaşlarımızı şehit edenlerin kimler olduğu çok açık ortada.  

Türkiye dünyanın en eli kanlı örgütlerinin hedefinde olarak ağır bir imtihandan geçiyor. Er ya da geç Allah'ın izniyle bu işin üstesinde geleceğiz. Gerek güvenlik güçlerimizden gerekse sivil halktan kayıplar vermeye devam ediyoruz. Biz bu can kayıplarını şehit olarak kabul ediyoruz.

Türkiye'yi köşeye sıkıştırma, taviz vermeye zorlama amacı ile yapılan saldırılar olduğu açıktır. Biz de Türkiye'nin birliğinden vazgeçemeyeceğini dünyaya bildirdik. Dünya hala bizim yaptığımız operasyonların sivil vatandaşları öldürmeye yönelik olduğunu iddia ediyor bunun aslı böyle midir. Sivil insanları öldürenler teröristler değil midir? Daha önce Ankara Garı'nda sivil vatandaşları öldürenler teröristler değil miydi? Yapılan algı operasyonu ile güvenlik güçlerimizi suçlu duruma düşürme çabası var ama buna hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Biz 79 milyon tek milletiz. bizi bölemeyecekler bizi parçalayamayacaklar. Biz et tırnak gibi yolumuza devam edeceğiz.

Zaman zaman bazı direklere çektikleri paçavralar hiçbir zaman bayrak tanımına uydurulamaz. Tek vatan diyoruz. Bizim vatanımız da asla bölemeyecekler. Hayal aleminde gezenler var. Boşuna o şekilde dolaşıyoruz. Biz size asla şehidimizin kanıyla sulanan bir damla toprağı vermeyiz veremeyiz. Orada şehit kanı var dolayısıyla bizim onu sonuna kadar koruma sorumluluğumuz mesuliyetimiz var. Bunun mücadelesini veriyoruz ve sonuna kadar vermeye devam edeceğiz.

Devletin içinde devlet olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde ikinci bir yapılanma içerisine girenlere daha önce inlerine gireceğiz demiştik. Girdik. Çoğu yurt dışına kaçtı bir kısmı da ceza evlerinde. Durmak yok temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı'na da girmişlerdir onlar üzerinde de çalışacağız. Geldiğimiz andan itibaren yaptığımız hareket temizlik hareketidir. Adam açıklama yapıyor Pensilvanya'daki zat onlara şah damarından daha yakınmış. O güç yalnızca Allah'tadır. Allah'tan başka bize şah damarından daha yakın olan biri olamaz. Bu iddiada bulunanlar şirk içindedir. Bu tür sapıkları da iyi tanıyalım. Biz kula kul olmayacağız. Biz sadece Allah'a kul olacağız.

"İSRAİL'İN SÖZÜ VAR"

Türkiye olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım bu bilinmeliki karşılık milletlerin kazanımı adına bir adımdı. Kazan kazan politikasına göre bu adımları attık. Buralardaki hassasiyetimiz devam edecek. Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? Olay malum. Duruşumuzda o günden bugüne değişen olmadı. 3 başlık vardı. Bunun bir tanesi özürdü. Özürü Sayın Obama'nın yanında gerçekleştirdiler. Olayı yaşayan benim. Sen neyi gördün neyi bildin. Söylemidiğim şeyleri söylemişim gibi gösterenler var. İkinci başlığımız tazminattı. 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıpta Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk. Ama gövde gösterisi olsun diye yapmadık. İsrail'in sözü var. Türkiye üzerinden her türlü yardımın Gazze'ye girmesine izin verilecek.

PUTİN İLE GÖRÜŞME ÇİN'DE

Erdoğan, Rus lider ile Eylül ayında Çin'de yapılacak G-20 toplantısında görüşme kararı aldıklarını söyledi.

"Sayın Putin ile görüşmemiz önceden kararlaştırılmıştı, gündemimiz başkaydı. Samimi başsağlığı dileklerinin yanında ülkelerimizin ilişkilerinin düzeltilmesi için görüşlerimizi paylaştık. İki ülke için de çok faydalı bir görüşme yaptığımıza inanıyorum. İlişkilerin hızla iyileştirilmesi konusunda mutabık kaldık. Eylül ayında Çin'de yapılacak G-20 toşlantısında görüşme kararı aldık. Bakanlarımız da Temmuz'da Soçi'de konuyu ele alacaklar."

"Birçok mahfiller farklı şeyler söyleyebilirler, bunlar bizim için çok da önemli değil ama bu süreci bu denli işletmede yardımcı olan bütün dost ülke başkanlarına özellikle teşekkür ediyorum."

"Sayın Putin'e ve mesai arkadaşlarına verdiği emek sebebiyle ve ben de mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yeni sürecin ülkemiz hakkında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

"Bu sürece ellerini ovuşturanlar da yok değildi. O da çok manidar. İyi ki oldu diyenelr de vardı. Onların da oyunu böylece bozulmuş oldu."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara