Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan pilotlara: Bana mertçe söyleyin...

Erdoğan, kendisini Marmaris'ten İstanbul'a getirecek helikopterin pilotlarına 'Bana mertçe söyleyin. Kimden yanasınız?' diye sorduğu öğrenildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 13:43:50

Erdoğan'dan pilotlara: Bana mertçe söyleyin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Marmaris'ten İstanbul'a getirecek helikopterin pilotlarına "Bana mertçe söyleyin, kimden yanasınız?" diye sordu. Pilotlar Erdoğan'a ise "Sizden yanayız. Öleceksek de birlikte öleceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendisini İstanbul'a getirecek pilotlarla konuşması ortaya çıktı. Posta gazetesinin haberine göre, Erdoğan darbe girişimini öğrendikten sonra eşi Emine Erdoğan ve kızı Esra Albayrak ile torunlarına dışarı çıkmamasını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Koruma Başmüdürü Muhsin Köse, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda çatışma var. Bizden polis istendi. Bu bir darbe girişimi" dedi.

Abdest alıp, namazını kılan Erdoğan, takım elbiselerini giyerek, toplantı masasına geçti ve atılacak adımları değerlendirdi. Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile görüşmesinde tankların sokağa çıktığını öğrenince, "Onların tankları varsa bizim de imanımız var. Direnin. Gerekiyorsa öleceğiz, hepimiz birlikte öleceğiz" dedi.

Erdoğan, 6 saatlik gergin bekleyiş sonrası helikopter ile otelden ayrılmaya karar verildi. Cumhurbaşkanlığına ait helikopter otelin karartılmış pistine ışıkları söndürmüş olarak indi.

‘ÖLECEKSEK DE BİRLİKTE ÖLECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak, damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak, torunları; 11 yaşındaki Ahmet Akif, 6 yaşındaki Mahinur ve 7 aylık Sadık ile helikoptere geldiler. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Koruma Başmüdürü Muhsin Köse de yanındaydı.

Erdoğan kalkıştan önce kokpitteki iki pilota "Bana mertçe söyleyin, kimden yanasınız?" diye sordu. Pilotlar da aynı kararlılıkla "Sizden yanayız. Hem de sonuna kadar. Sizi ve ailenizi gideceğiniz yere ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Öleceksek de birlikte öleceğiz" yanıtını verdi. Bunun üzerine Erdoğan "Sağolun" dedi.

15 DAKİKA SONRA DARBECİLER BASTI

Dalaman Havaalanı'na giden helikopter radarlara yakalanmamak için tüm ışıklarını söndürmüş olarak alçaktan riskli bir uçuş yaptı.

Helikopter kalktıktan sadece 15 dakika sonra da darbeci askerlerden oluşan suikast timleri otele geldi. İçeride olduklarını düşünüp Erdoğan ile ailesinin kaldığı evleri çok yoğun ateş altına aldılar.

İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü ve 1. Ordu Komutanı ile görüşen Erdoğan İstanbul'un güvenli olduğu mesajını aldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Dalaman'a giderek Cumhurbaşkanlığı uçağına binme kararı aldı. İstanbul'a dönüşte darbecilerin kullandığı F-16'lar ATA uçağının yaklaşık 50 metre yakınından geçiş yaptı. ATA uçağı hayalet gibi uçarak kontrolün sağlandığı Atatürk Havalimanı'na indi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara