Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Erdoğan'dan muhalefete yeni jest: Açtığı davaları geri çekecek

15 Temmuz sonrası siyasiler arası buzlar erimeye devam ediyor. Buna göre Erdoğan, muhalefet liderlerine açtığı davaları geri çekecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 10:19:47

Erdoğan'dan muhalefete yeni jest: Açtığı davaları geri çekecek

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, Erdoğan'ın muhalefet liderlerine yönelik davalarını geri çekmesine ilişkin hazırlıklar hukukçularınca yürütülmeye başlandı.

HUKUKÇULAR DOĞRULUYOR

Erdoğan'ın hukukçuları da muhalefet liderlerine açılan davaların geri çekileceğine ilişkin hazırlıkları doğruluyor. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Kaya, konu ile ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımız parti liderlerine karşı açılmış davalarından feragat edecektir” dedi.

2011'DE DE FERAGAT ETMİŞTİ

Erdoğan, 2011 seçimlerinin ardından da “davalardan feragat” yoluna gitmişti. Erdoğan seçim gecesi balkon konuşmasında muhalefete, “Hesaplaşmayalım, helalleşelim. Ben hakkımı helal ediyorum, siz de edin” diye seslenmişti. Ardından da muhaliflerine yönelik davalarını geri çekmişti. Bu çerçevede Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 10, Bahçeli hakkında 3, çok sayıda politikacı ile birlikte yazarlar ve gazeteciler hakkındaki davalarını da geri çekmişti. Kısa süren bir dönemin ardından siyaset yine sertleşmiş, tekrar davalar açılmıştı.

Haber Ara