Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Erdoğan'dan Mavi Marmara çıkışı: Yardım götürmek için Başbakana mı sordunuz?

Beştepe'de verilen iftarda konuşan Erdoğan, İsrail ile yapılan anlaşmayı eleştirenlerle ilgili , '20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıpta Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 22:51:32

Erdoğan'dan Mavi Marmara çıkışı: Yardım götürmek için Başbakana mı sordunuz?

"İSRAİL'İN SÖZÜ VAR"

Türkiye olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım bu bilinmeliki karşılık milletlerin kazanımı adına bir adımdı. Kazan kazan politikasına göre bu adımları attık. Buralardaki hassasiyetimiz devam edecek. Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? Olay malum. Duruşumuzda o günden bugüne değişen olmadı. 3 başlık vardı. Bunun bir tanesi özürdü. Özürü Sayın Obama'nın yanında gerçekleştirdiler. Olayı yaşayan benim. Sen neyi gördün neyi bildin. Söylemidiğim şeyleri söylemişim gibi gösterenler var. İkinci başlığımız tazminattı. 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıpta Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk. Ama gövde gösterisi olsun diye yapmadık. İsrail'in sözü var. Türkiye üzerinden her türlü yardımın Gazze'ye girmesine izin verilecek. Video için tıklayınız

PUTİN İLE GÖRÜŞME ÇİN'DE

Erdoğan, Rus lider ile Eylül ayında Çin'de yapılacak G-20 toplantısında görüşme kararı aldıklarını söyledi.

"Sayın Putin ile görüşmemiz önceden kararlaştırılmıştı, gündemimiz başkaydı. Samimi başsağlığı dileklerinin yanında ülkelerimizin ilişkilerinin düzeltilmesi için görüşlerimizi paylaştık. İki ülke için de çok faydalı bir görüşme yaptığımıza inanıyorum. İlişkilerin hızla iyileştirilmesi konusunda mutabık kaldık. Eylül ayında Çin'de yapılacak G-20 toşlantısında görüşme kararı aldık. Bakanlarımız da Temmuz'da Soçi'de konuyu ele alacaklar."

"Birçok mahfiller farklı şeyler söyleyebilirler, bunlar bizim için çok da önemli değil ama bu süreci bu denli işletmede yardımcı olan bütün dost ülke başkanlarına özellikle teşekkür ediyorum."

"Sayın Putin'e ve mesai arkadaşlarına verdiği emek sebebiyle ve ben de mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yeni sürecin ülkemiz hakkında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

"Bu sürece ellerini ovuşturanlar da yok değildi. O da çok manidar. İyi ki oldu diyenelr de vardı. Onların da oyunu böylece bozulmuş oldu."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara