Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Al Suud ile telefonla görüştü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 01:00:56

Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, görüşmede Türkiye'deki saldırılar, IŞİD ve PKK konusunda bilgi verdiği bildirildi...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, yaptığı görüşmelerde, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman'a, Türkiye'nin son "terör" saldırıları akabinde düzenlediği operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Muhataplarının Türkiye'ye desteklerini ifade ettikleri görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Türkiye olarak IŞİD ve PKK da dahil olmak üzere "terörün" her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurguladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki kaosun Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğine de değindiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suruç'taki saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşların yanı sıra müteakip günlerdeki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden askerler ve polisler için de taziye dileklerini de ilettikleri kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti.

ELYSEE SARAYI'NDAN AÇIKLAMA

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da, Hollande'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona bağlılığı konusunda duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

Telefon görüşmesinde, iki liderin Suriye'de siyasi geçiş sürecine katkı sağlamak açısından Suriye muhalefetinin oynayacağı role dikkati çektiği kaydedildi.

Haber Ara