Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan'dan Diyanet'e FETÖ eleştirisi!

Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-05 14:10:49

Erdoğan'dan Diyanet'e FETÖ eleştirisi!

Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sizler Güneydoğu'da Doğu'da döndürülmek istenen çarkları tersine çeviriyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen yaz kampının kapanış toplantısında sizlerle birlikte olmak bana ayrı bir güç katmıştır.

Vesile olan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Siz sevgili evlatlarımızın geleceğe yönelik Türkiyemizin birer köşe taşı olduğuna, olacağına inanıyorum. İnşallah sizler özellikle Güneydoğu'da, Doğu'da döndürülmek istenen o kirli çarkları şu anda tersine çeviriyorsunuz, tersine çevireceksiniz buna inanıyorum.

Bu yaz kamplarının bundan sonra inşallah çok daha farklı bir şekilde düzenlenmesini, güçlü bir şekilde düzenlenmesini de arzu ettiğimi ifade etmek istiyorum."

MEMLEKETİNDEN ÇIKAMAYAN YAVRULARIMIZ BU KAMPA KATILACAK

İnşallah memleketlerinden çıkamayan yavrularımızın medeniyetimizin köşe taşlarıyla tanışmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bunları süratle halledip, bütün yavrularımızı gerek orta, gerek lise kısmındaki öğrencilerimizi buralara sevketmek suretiyle yaz boyu çalışmalarının çok faydalı olacağına inanıyorum.

Katılan tüm çocuklarımıza, anne ve babalarına bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca çocuklarımızın eğitimi için fedakârca çalışan görevlilerimize, Kur'an kursu görevlilerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizler için gözümüzün nurudur.

BİRÇOĞU MERMİ ÇEKİRDEKLERİNİ VÜCUDUNDA ŞEREFLE TAŞIYOR

Çanakkale'de bütün dünya birleşti, Anadolu'ya sahip çıkmak istediler ama geri döndüler. 15 Temmuz'da ecdadınız mirasını tüm dünyaya gösterecek duruş işte sizin duruşunuzdur. F-16'lar bu milletin üzerinden uçtu. Ama 15 Temmuz gecesi benim milletim kaçmadı.

Tam aksine üzerine üzerine gitti. 250 şehit verdik. Hepsi şehadete yürüdü. Ama bir şeye inanıyorlardı: Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz...

İşte buna inanmak çok önemli. İşte o ölmeyeceğine inanmıştı. Öyle yürüdükleri için de Rabbim onları peygamberlere en yakın makamına, şehadet makamında ağırladığına biz inanıyoruz.

O gece 2 bin 193 gazi verdik. Birçoğu kolunu kaybetti, birçoğu ayağını kaybetti. Birçoğunun şu anda mermi çekirdekleri vücudunun değişik yerlerinde, ama şerefle onu taşıyorlar.

"ALLAH'IN RAHMETİNDEN ÜMİDİMİZİ KESMEYECEĞİZ"

15 Temmuz'da ezanına ve bayrağına el uzatanların başını ezeceğini dünyaya gösteren nesle yakışan duruş sizin duruşunuzdur. Bu yaz kampı çok önemli. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Feyzinizi attırsın.

Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini görüyoruz. Ben ise ümitliyim. Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen bir neslin geldiğine inanıyor ve bu nesli karşımda görüyorum.

Biz nasıl ecdadımıza mahçup olmamak için çalışıyorsak sizlerin de aynı anlayışla gayret göstereceğinizden şüphe duymuyorum. Her alanda yaptığımız yatırımlar size daha iyi bir gelecek bırakmak için.

Sevgili çocuklar, değerli misafirler, bugün burada bulunan gençlerimiz Mardin, Şırnak ve Hakkari'den geldi. Terör 35 yıldır özellikle bu şehirlerimizin bulunduğu bölgedeki insanlarımızın hayatında derin yaralar açtı.

"SİYASETTE 40 YILLIK GEÇMİŞİM VAR"

Siyasette 40 yıllık geçmişim var. Gençlik kollarındayken o bölgelerde çalışmalar yürütürdüm. O çalışmaları yürütürken şu anda şehit olduğuna inandığım birçok kardeşimin evlerinde kaldık.

O dönemde otellerde kalacak imkanlar yoktu. Evlerinde misafir olurduk. Yer yataklarında yatar, sofralarını paylaşırdık. Ama ne yazık ki oralara hendekler kazdılar. Ne dediler; biz Kürtler'in temsilcisiyiz. Halbuki onların benim Kürt kardeşlerimle alakaları yoktu. Yalan söylediler.

Rabbim bizi kabileler halinde yarattı ama birbirimizle iyi tanışalım, anlaşalım diye yarattı. Üstünlük sadece ittika ile... Kim Allah'a daha yakınsa en üstün olan odur.

"BUNLAR HAYSİYETSİZ"

Bir gün babama sordum: Laz mıyız, Türk müyüz? Babam güldü. Benim dedem iyi yetişmiş bir mollaydı. Babam da dedeme sormuş. Büyük dedem de torunum yarın öleceğiz, o zaman Allah bize kavmimizi değil Men Rabbüke, Ve Ma Dinuke?

Yani Rabbin kim? Nebi'n kim? Dinin ne? Bunu soracaklar de geç! Yaradanda ötürü seveceğiz. Yasin'imizi nasıl şehit ettiler? Diyarbakır'da kurban eti dağıtıyordu! Şehit ettiler, üzerinden araçla geçtiler.

Bunlarda insana saygı yok! Bunlar haysiyetsiz. Bunlarda merhamet yok. Tam tersine terör örgütü hayallerinizi çalarak en büyük kötülüğü yavrularımıza yaptılar. Bu vesileyle Aybüke ve Necmettin öğretmeni rahmetle anıyorum.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Görmez'in "emekliye ayrılma" talebini içeren dilekçesi, Başbakanlık tarafından kabul edilmişti.

 

Haber Ara