Dolar

32,5264

Euro

34,9773

Altın

2.435,59

Bist

9.822,61

Erdoğan'dan Davutoğlu ve Ak Parti açıklaması

Eyüp'te bir toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, Davutoğlu ve Ak Parti ile ilgili, ilk kez doğrudan açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 16:28:42

Erdoğan'dan Davutoğlu ve Ak Parti açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan son günlerde devam eden Davutoğlu ve Ak Parti krizi ile ilgili ilk kez konuştu.

İşte o açıklamalar:

Sayın Başbakan kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının tüzüğünün 70. Maddesi gereği Sayın Genel Başkan'ın, Başbakan'ın aldığı bu kararı ve aday olmama kararının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başbakan'a 20 aylık sürecinde verdiği hizmet için teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda, başdanışmanım, dışişleri bakanım olarak uzun yıllar çalıştığım, son 20 aydır başbakan olarak daha ileriye taşıdığım Sayın Başbakan'a teşekkür ediyorum. Ben de başbakanlık bayrağını Sayın Gül'den devralmıştım. Daha sonra başbakanlığa taşıdık, bu bayrağı sayın Davutoğlu'na devrettik.

Önemli olan sorumluluk sahibi olduğumuz zamanki çalışmalarımızla milletimizin ve rabbimizin huzurunda ibra olmaktır.

40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde olduğu, 12 yıla yakın süre genel başkanlığını yaptığım bu partiyi yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor. Niye rahatsız oluyorsun, bundan daha doğal ne olabilir. Cumhurbaşkanı olmam demek geçmişimle ve arkadaşlarımla kesmem anlamına mı gelir? Tam tersine ben bu kimlikle aday oldum, yüzde 52 teveccühle bu makama geldim.

Türkiye'nin son 13 yıldır, tabii hemen başladılar. Bak ekonomide ne olacak? Onlar avunup gitsinler, 2008'de de ekonomi dibe vuracaklar dediler. Teğet geçecek dedim, geçti mi, geçti. Boşuna davul zurna çalmayın. Bu millet dimdik ayakta, evelallah yarınlar bugünden daha da iyi olacak. Hiç endişe etmeyin.

"TENCERE TAVA, HEP AYNI HAVA"

Biz sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Türkiye'nin son 13 yıldır demokrasi ve ekonomi alanında yaşadığı büyük dönüşüm aynı zamanda büyük bir istikrar ve güven ortamına da imkan sağlamıştır. Geçmişte bu tür bayrak değişimleri çok büyük krizlere yol açardı. Geçen yıl iki önemli seçim geçirdik. Daha önce Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimleri.. Ne oldu?

Aynı oyunları Brezilya'da oynadılar. Ama tutmadı. Tencere tava, hep aynı hava. Bunların hiçbiri de ne demokrasimizde, ne ekonomimizde ciddi bir sarsıntıya yol açmıştı.

"ÜLKE YÖNETİMİNDE BOŞLUK YOK"

Bugünkü Türkiye dünün rotasız Türkiye'si değil. Türkiye'nin önünde 2020 hedefleri gibi kapsamlı ve heyecan verici bir yol haritası var. Milletimiz doğrudan kendi oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanı sayesinde, ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını, olmayacağını çok iyi biliyor. Esasen benim başkanlık sistemini gündeme getirmemenin sebebi budur. Bilhassa 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde geçilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır.

Haber Ara