Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan Aylan'ın babasına telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölümüyle tüm dünyayı hüzne boğan Aylan Kurdi'nin babasını aradı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 17:00:45

Erdoğan'dan Aylan'ın babasına telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 Eylül Perşembe günü Bodrum'da sahile vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturan Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi'yi telefonla arayarak taziyelerini ilettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Kurdi'nin iki çocuğunu ve eşini kaybettiği trajedinin kendisini de derinden üzdüğünü belirterek, “O iki yavru sizin yavrunuz olduğu kadar, bizim de yavrumuzdu. Aynı şekilde hanımefendi de bizim kardeşimizdi" diye konuştu.

Merhumlara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan'ın, Kurdi'ye, “Keşke o denizlere açılmasaydınız da sizleri ülkemizde misafir ediyor olsaydık" dediği öğrenildi. Suriye ve Irak'tan Arap, Kürt, Ezidi, Türkmenlerin de aralarında bulduğu yaklaşık 2 milyon sığınmacının Türkiye'de ağırlanmakta olduklarına hatırlatan Erdoğan'ın, Kurdi'nin memleketi olan Kobani'ye insani yardımların devam edeceğini de vurguladığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Kurdi'nin, Türkiye'den Kobani'ye gönderilen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına katkı sağlamaktan memnuniyet duyacağını söylediği belirtildi. 'Terör' yüzünden Kobani'den ayrılmak zorunda kalan 220 bin insana Türkiye'nin kucak açmış olduğuna; müteakip süreçte söz konusu insanlardan 80 bin kişinin geri döndüğüne, diğerlerinin ise halen ülkemizde misafir olduklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kızılay, AFAD ve Türkiye'deki yardım kuruluşlarının Kobanili kardeşlerine de yardımları sürdüreceklerini ifade ettiği vurgulandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara