Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsım için isteyecek değilim

Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 16:38:23

Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı sistemini şahsım için isteyecek değilim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müftülük Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların itirazı sisteme değil, millete. Bunlar Tayyip Erdoğan'a karşı değil millete karşı. Ya ben kimim? Ben bir faniyim. Benim 16 Nisan'a çıkacağıma elimde bir belge var mı? Yok. Biz faniyiz ama sistem bu noktada kalıcı. Dolayısıyla biz fani olanı değil baki olanı konuşuyoruz. Bu sistemi şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim." dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı sistemi, şahsımın projesidir. Belediye başkanlığımdan bu yana savunduğum, ısrar ettiğim bir reformdur. Diğer hizmetler gibi ülkemize ve milletimize faydalı olacağına, yarar getireceğine inandığım için bu sistemin mücadelesini verdim, veriyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra milletimiz Türkiye'nin yönetimini sadece ülkesi için, kendisinin ve evlatlarının geleceği için projesi, programı, hazırlığı olana, hizmet için aşkı, sevdası, niyeti olana teslim edecektir. Meclisteki zayıf dengelere, vesayet güçlerine dayanarak ülkenin ve milletin başına musallat olanlar bu sistemde kendilerine yer bulamayacaklar." ifadesini kullandı.

 

Haber Ara