Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Erdoğan: Bunlar bizim haremimize girdiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen törende 15 Temmuz ve FETÖ darbe girişimine yönelik açıklamalar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 12:29:47

Erdoğan: Bunlar bizim haremimize girdiler!

TİMETURK | HABER MEKREZİ

Külliye'de "Şehit Yakınları Arama töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı, mağduriyet iddialarına tepki gösterdi.

Şehit ve gazi yakınlarının asıl mağdur olduğunu belirten Erdoğan, sesini yükselterek "Bunlar bizim haremimize girdiler!" dedi.

İşte o açıklamalar:

Bunlar bizim haremimize girdiler, haremimize! Ümmeti parçaladılar! anneyi evladından, karıyı kocasından ayırdılar. Bunlar ısmarla evlendirme törenleri yaptırdılar! O kadar ileri gittiler ki Pensilvanya'dakinin şah damarından kendilerine daha yakın olduğunu söylediler. Kul'a şah damarından daha yakın olan Allah'tır. Bunlar sapık.

Erdoğan'ın diğer açıklamaları:

15 Temmuz şehitlerimize, ülkemin değişik bölgelerinde şehadete koşan şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sivil şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Türk milleti bin yıldır yaşadığı bu toprakları kendisine ebedi vatan yapmak için neredeyse kesintisiz bir şekilde kanını dökmüştür. Son 30-35 yılımızı gözümüzün önüne getirelim. PKK 1984 yılından beri askerimizin polisimizin güvenlik görevlilerimin vatandaşımızın kanını döküyor. DEAŞ 3 yılı aşkın süredir intihar saldırılarıyla yüzlerce vatandaşımızı şehit etti. En son Gaziantep'te bir çocuğu bir genci vücuduna bomba sarmak suretiyle patlattılar. Bunların İslamla alakası olamaz bunlar Müslüman da olamaz. Son olarak FETÖ 15 Temmuz gecesi hep 241 diyordum trafik kazasında şehit olan 5 kardeşimizle birlikte 246 şehidimiz var. 2 bin 194 vatandaşımız yaralandı. Bir kez daha milletimin kanını döktüler. Bizim milletimiz için şehadet bir şereftir onurdur ayrıcalıktır. Biz bunu biliyoruz.

15 Temmuz zaferinin sahibi milletimizin kendisidir. O gece böyle bir milletin mensubu olmaktan Allahıma hamd ediyorum şeref duyuyorum gurur duyuyorum. Bu millet yeniden ayağa kalktı adeta Çanakkale Destanı yazmaya başladı.

Şunu ispat ettikler teknoloji her şey değildir istediğiniz kadar F-16'larınız olsun tanklarınız olsun ama yetmez 'İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' İstiklal Marşı'nı siz gerçekleştirdiniz bu meydanlarda millet göğsünü siper etti neticesini aldı.

2 bin 28 kişinin atamasını bugün gerçekleştiriyoruz. Bunlardan 419'u 15 Temmuz gazisi veya gazi yakını, 67'si de 15 Temmuz şehitlerimizin yakınıdır. Diğer atamalar da terörle mücadelede şehit olanların yakınlarından, mağdur, vazife ve hak malulü olarak kabul edilenlerden oluşuyor. Bugünkü atamayla birlikte sadece son iki yılda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 74 kişiyi bulmuştur.

Bana göre 15 Temmuz'un en önemli mesajlarından biri şu 200 yıldır devletin sahibi kimdir sorularını soran bir ülkeydik. 15 Temmuz'da bu soruya cevap bulduk. Devletin sahibi millettir. 17-25 Aralık darve girişimi FETÖ'nun devleti gasp etme teşebbüsüydü. 15 Temmuz da aynı şekilde son halkasıdır.

Haber Ara