Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

'Erdoğan Avrupa'nın çıkarlarını, güvenliğini tehdit edecek ne yaptı?'

Posta Yazarı Hakan Çelik, bugünkü köşesinde Avrupa'yı eleştiren bir yazı kaleme aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 11:30:54

'Erdoğan Avrupa'nın çıkarlarını, güvenliğini tehdit edecek ne yaptı?'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yazısına "Sürekli bir tepeden bakma, dışlayıcı söylem, tehdit, ambargo... Türkiye düşmanlığı daha önce hiç bu seviyelere ulaşmamıştı" diyerek başlayan Çelik, "Avrupa'nın anlamadığı şey şu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı hedef alanlar karşılarında Türkiye'yi bulur" dedi.

15 Temmuz'da milleitn bu mesajı veridğini söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan için şunları yazdı:

eRDOĞAN NE YAPTI?

Alman basını sürekli Türkiye ve Erdoğan karşıtı manşetlerle çıkıyor. Türkiye Avrupa'nın pek çok kurumunun ortağı değil mi? Erdoğan Avrupa'nın çıkarlarını, güvenliğini tehdit edecek ne yaptı? Erdoğan sadece Türkiye'nin cumhurbaşkanı değil aynı zamanda küresel dengeler açısından çok önemli bir isim. Demokratik seçimlerle işbaşına geldi, 2002 yılından bu yana görevde. Bölgede barış, istikrar için en fazla uğraşan ülke Türkiye. Avrupa hiçbir şey yapmadan otururken Erdoğan, Ukrayna, Gürcistan, Filistin, İran-ABD krizi gibi en kritik sorunlarda hayati rol üstlendi.

ERDOĞAN KAYBETTİRMEDİ

Erdoğan küresel sermayaye kaybettirmedi, reformlarla Avrupa ve Türkiye'yi yaklaştırdı. AB Türkiye'nin yanında dursa, reformlar konusunda teşvik edici bir tutum içine girseydi Türkiye bugün eleştiri konusu olan savrulmaların hiçbirini yaşamayabilirdi. AB üyeliği konusunda hiçbir perspektif verilmemesi, buna karşın sürekli tehdit dilinin kullanılması Ankara'nın motivasyonunun kaybolmasına neden oldu. Kamuoyunda Batı karşıtlığı güçlendi.

KRİTİK SÜREÇ

Önümüzde kritik süreçler var. Türkiye, mayıs ayında AB'ye önemli bir mektup sunuyor. İçeriğinde ilişkileri sağlıklı bir zeminde sürdürme iradesi var. Olumlu yanıt gelirse yıl sonuna doğru AB liderleriyle Erdoğan arasında bir zirve düzenlenebilir. Avrupa Türkiye'yi elinin tersiyle itmeye devam eder ve cezalandırma yoluna giderse bunun uluslararası çapta çok ciddi sonuçları olur.

Haber Ara