Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Erciyesspor için Müftülüğe dilekçe

1932 yılında kurulan ve iki defa Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Kayseri Erciyesspor Kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 13:12:51

Erciyesspor için Müftülüğe dilekçe
1932 yılında kurulan ve iki defa Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Kayseri Erciyesspor Kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Taraftar ise bu süreçte sessiz kalmadı ve kulübe yardım toplanması için İl Müftülüğü'ne dilekçe verdi.

İlk olarak İl Müftülüğü'ne giden Kayseri Erciyesspor taraftarları Cuma namazı sonrasında Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Kayseri Erciyesspor'un futbolcu lisanslarını çıkarması için gerekli olan 100 bin TL'nin toplanması için dilekçe verdi. Dilekçeyi İl Müftü Yardımcısı Salih Sezik teslim aldı.

"BİZE BENZER TAKIMLAR ÇOĞALACAKTIR"

Dilekçenin teslim edilmesinden sonra taraftarlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Taraftarlar adına açıklama yapan Mehmet İncialan, "1932 yılında kurulan ve şanlı tarihinde pek çok başarıya imza atan Kayseri Erciyesspor bugün kapanma noktasına gelmiştir. Türk futbol tahinde üst üste 2 yıl Süper Lig'e çıkarak adını yazdıran bugünkü Kayserispor'a Süper Lig hakkını devreden önemli sporcular yetiştiren 84 yıllık koca çınar komaya girmiştir. Gerek yöneticilerin basiretsizliği, gerekse il yöneticilerinin vurdum duymazlığı sonucu bu duruma gelinmiştir. Kulüpler yasası çıkmadığı sürece bize benzer takımların sayısı çoğalacaktır" dedi.

İncialan, "Kurulduğu günden bu yana hep bu şehre heyecan veren Kayseri Erciyesspor, centilmenliğiyle de ön saflarda olmuştur" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bünyesinde yaklaşık 400 genç futbolcu barındıran bu kulübümüzün kapanması, Kayseri şehri için bir ayıptır. Şimdi burada bulunan gençler kahve köşelerine gitmek istemiyor. Hepsi de bu kulübün terbiyeli bir sporcusu olarak ülkemize hizmet etmek istiyor. Her alanda örnek gösterilen Kayseri'nin bu ayıbı kaldırması söz konusu olamaz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'e sesleniyoruz. Sayın başkanım, Özhaseki başkanımızın spora verdiği desteğin sizin döneminizde daha da güçlü olacağını umuyoruz ve eğer siz isterseniz başaramayacağınız hiç bir şey yoktur. Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediyelerimizle el ele verdiğiniz takdirde bu şehir spor yönünden Türkiye'de parmakla gösterilecektir. Bir an önce bu duruma bir çare bulacağınıza inanıyoruz. Erciyessporlu taraftarlar sizin sözlerinizi dört gözle bekliyor."

Açıklamanın bitmesinin ardından taraftarlar sloganlar atarak dağıldı.

Haber Ara