Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Erciş'te AVM'lerden demokrasi şehitleri için mevlit

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan yerel AVM işletmecileri tarafından darbe girişimine karşı koyarak şehit olanların anısına mevlit programı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 08:40:30

Erciş'te AVM'lerden demokrasi şehitleri için mevlit
Van'ın Erciş ilçesinde bulunan yerel AVM işletmecileri tarafından darbe girişimine karşı koyarak şehit olanların anısına mevlit programı düzenlendi.

Kaymakamlık önünde düzenlenen programa Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Ensar Vakfı Van Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, MHP Erciş İlçe Başkanı Yakup Özlek, kamu kurum amirleri ile 2 bine yakın vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını Erciş'teki yerel AVM işletmecileri adına İzzet Albayrak yaptı. Ardından bir konuşma yapan Ensar Vakfı Van Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar, kendisinin 1980 askeri darbesi ile 28 Şubat kararlarının canlı tanığı olduğunu, darbeleri lanetlediğini, halka, millete kalkan silahları da reddettiğini belirterek, "Bu ülkede bundan sonra darbe yapmayı düşünenler artık 100 yıl düşünecekler. Bu ülkede darbeye teşebbüse niyetlenenler bu milletin milyon evlatlarının sokaklara, meydanlara ineceklerini, tankların altında ezileceklerini bilmelidirler. Bunun hesabını yaparak ortaya gelmelidirler. Biz bu darbede tetikçileri bildik ve gördük. Peki ya tetiği çektirtenler. Eğer biz vatansız kalmayı istemiyorsak, eğer biz hürriyetine aşık bir millet olarak hürriyetimizle, özgürlüğümüzle yaşamak istiyorsak tetiği çekenler kadar tetiği çektirenleri de bilmeliyiz. Kahrolsun ABD dememiz lazım. Bize bu tuzağı kuran, hükümetimizi devirmeye yeltenen bu hainleri, bu emperyalist kafirleri de ortaya çıkartmamız lazım. Ta ki milletim tanısın, bilsin. Gavurdan dost, domuzdan post olmaz' dedi.

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise yaptığı konuşmada, yapılan darbe girişiminin sadece asker elbisesi giymiş bir grup teröristin yaptığı bir darbe kalkışmasından ibaret olmadığını belirterek, "Bilge lider Aliya İzzetbegoviç bir sözünde derki, 'Batı hiçbir zaman medeni olmamıştır. Batı'nın bugün sahip olduğu refah düzeyi kan, gözyaşı ve keder üzerine kuruludur'. Bu aslında bu günlerde yaşadığımız bu şeyleri çok iyi özetliyor. Tam 300 yıldır bizler millet olarak bir bölünme problemi yaşıyoruz. Bizler büyük bir imparatorluğun varisleriyiz. Asırlarca adaletle hükmeden bir imparatorluğun bahçesiyiz. İşte bu büyük imparatorluğun sahip olduğu ilke ve esaslar Batı'nın ilkeleriyle örtüşmüyordu. Dolayısıyla 300 yıldır çevire çevire, sömüre sömüre bizi Anadolu topraklarına hapsetti Batı. Düşünüyorum bunlar boş ve basit hadiseler değildir. Ancak Rabbime şükürler olsun ki, bu vahşi emperyalist medeniyet bizi öyle bir yere hapsettikti, öyle bir çekirdeğe hapsetti ki, atomun bölünmez çekirdeği gibi bir yere hapsolduk. Ve Allah'ın izniyle bizi bölüp parçalayamayacaklar. Bu çekirdeğe nüfuz edemeyecekler artık. Bu çekirdeğin içinde Türk var, Kürt var, Laz var, Çerkez var, bilimum alt kimlik var. Ama hep birlikte bir Türk milleti var. Bir Anadolu medeniyeti var. İşte hedef bu. Bizim medeniyetimizde, uluslararası ilişiklerimizde 'zulme karşı duran dilsiz şeytandır' yazar. İşte bizim medeniyetimiz bu. Susmayacağız. Anadolu ya hapsolan bu güzel medeniyeti böldürmeyeceğiz, böldürmeyeceksiniz. Böldürmeyeceğinizi gösterdiniz. 15 Temmuz'larda gösterdiniz. Daha nice 15 Temmuz'larda bu meydanlarda hep beraber. Bugün tankların önüne yattık, yarın suikastların önüne yatacağız, öbür gün ekonomik darbelerin önüne yatacağız. Başka bir gün yabancı düşmanların işgaline karşı yatacağız. Ama biz bu Anadolu çekirdeğini böldürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesi darbe girişimine ülke genelinde karşı durarak şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için mevlit okundu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara