Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Ercik: 'Kapatılan okullar İmam Hatip, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri Anadolu Liselerine dönüşecek'

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda kapatılan okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini belirterek, 'Bu okullar; İmam Hatip, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 14:03:08

Ercik: 'Kapatılan okullar İmam Hatip, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri Anadolu Liselerine dönüşecek'
AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda kapatılan okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini belirterek, "Bu okullar; İmam Hatip, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülecek" dedi.

İl Başkanı Ercik, yazılı bir açıklama yaparak darbe girişiminin ardından kapatılan özel eğitim kurumlarının durumuna ilişkin bilgi verdi. Ercik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonların hükümet tarafından kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

"Milletimizin içi rahat olsun" diyen Ercik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi tehlikenin henüz tam anlamıyla geçmediğine işaret ederek, "Hükümetimiz darbecilere karşı büyük bir operasyon başlatarak kontrolü büyük ölçüde ele almıştır" ifadesini kullandı.

"Kapatılan okullar Bakanlığa devredilecek"

Mersin'de FETÖ operasyonları kapsamında 22'si özel okul olmak üzere yurt, kurs ve dershanelerden oluşan toplam 44 özel eğitim kurumunun kapatıldığını dile getiren Ercik, bu okulların mülkiyetinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Hazine'ye devredildiği bilgisini verdi. Ercik, "Bu okulların binaları milli servettir. Bu sebeple de bu okulların devlete devri de tamamlanmıştır. Şimdi de Milli Eğitim Bakanlığımız bu okulları Hazine'den devralıyor. Devir işlemi tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde okullarımız türüne göre dönüştürülecek. Yani söz konusu okullar İmam Hatip, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülecek" diye konuştu.

Haber Ara