Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Engelliler obeziteye savas acti

Engelliler obeziteye savas acti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 13:36:07

Engelliler obeziteye savas acti
ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan 42 engelli, kurduğu futbol takımıyla obeziteye karşı farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Merkezin müdürü Hakan Yağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun engellilere birçok faydasının olduğunu söyledi.

Kimseyle iletişim kurmayan, yürümeyi sevmeyen engellilerin, sportif faaliyetlerle birçok sorunun üstesinden geldiğini belirten Yağan, engelli öğrencilerin obeziteye savaş açtığını vurguladı.

Öğrencilerin sporla fazla kilolarından kurtulduğuna dikkat çeken Yağan, engellilerden oluşan bir de futbol takımı kurduklarını dile getirdi.

Engelli öğrencilerin özellikle futbolu çok sevdiklerini anlatan Yağan, şunları söyledi:

'Engellilerimizi, boş zamanlarını değerlendirmek ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayabilmek amacıyla spora yönlendiriyoruz. Engelli öğrencilerimiz sporla hem sağlıklı yaşamlarına katkı sağlıyor hem de birbirleriyle iletişim kuruyorlar. Bizim en büyük amacımız özellikle obeziteden kaynaklanan sağlık sorunlarının önüne geçmek. Engellilerimizin sosyalleşmesine de spor büyük katkı sağlıyor. Engellilerimiz boş vakitlerinde sportif faaliyetlerle hem birbirleriyle iletişim kurup sosyal faaliyetler çerçevesinde hoş vakit geçiriyorlar hem de sağlıklarına bir nebze olsun katkıda bulunuyor."

Öğrencilerin obeziteye dikkat çekmek amacıyla bir gösteri maçı yapacağını bildiren Yağan, futbol takımının ileriki yıllarda şampiyonalara katılarak Kırklareli'ni temsil edeceklerini vurguladı.

Yağan, şöyle devam etti:

"Fiziksel aktiviteler arttıkça kuruluşumuzda kalan bireylerimizin birbirleriyle olan iletişimlerinde olumlu yönde gelişmeler gördük. Spor vasıtasıyla hem enerjilerini atabildiler hem de birbirleriyle daha anlaşır hale geldiler. Böylece kurum içerisinde daha huzurlu, uyumlu ve birbirleriyle ilişkili olduklarını, sorunların ortadan kalktığını gözlemledik. Onların sağlıklarını en iyi düzeyde tutmak için çaba gösteriyoruz."


- Takımın kalecisi 70 yaşındaki Nail Tokat


Merkezde kalan ve gençlerle aynı takımda forma giyen 70 yaşındaki Nail Tokat ise herkesin takdirini topluyor.

Takımın kalecisi olan Tokat, gençlerle bir arada obeziteye karşı farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Spor yapmayı çok sevdiğini belirten Tokat, sağlıklı yaşam için herkesin spor yapması gerektiğini söyledi.

Engellilerden Çetin Keskin de fazla kilolarından kurtulmak için spor yapmaya başladığını ve arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirdiğini kaydetti.

Haber Ara