Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Enes cinayetinde 3 kişiye tutuklama

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde 6 yaşındaki Enes Tosun'u öldürdüğü iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 04:06:07

Enes cinayetinde 3 kişiye tutuklama

Tuzluca'ya bağlı Güllüce köyünde 5 gün boyunca aranan ve cesedi bir akrabasının bahçesinde şeker çuvalının içinde toprağa gömülü bulunan 6 yaşındaki Enes Tosun'un öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve akşam adliyeye sevk edilen zanlı Güneş T, cumhuriyet savcılığında üç saat süreyle ifade verdi.

Güneş T, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Zanlıya adliye çıkışı tepki

Tutuklama kararının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan ve zırhlı araca konulan zanlıya çevrede toplanan bir grup kadın, "Onu bize verin, cezasını biz verelim. Anne değilsin sen, cani anne. Sen o çocuğu neyin uğruna katlettin. Allah senin belanı versin" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine kadınları sakinleştirmeye çalışan İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Altınay, "Gereğini yapıyoruz. Polis, asker, savcı ve hakim herkes görevini yapıyor. Lütfen sakin olun" diyerek uyarıda bulundu. 

2 kişi daha tutuklandı

Soruşturma kapsamında Güneş T'nin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan ve akşam saatlerinde Tuzluca Adliyesi'ne sevk edilen Ahmet T,  Mahmut T. ve Mehmet T, cumhuriyet savcılığında üç saat ifade verdi. 

Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlı Ahmet T, "canavarca hisle adam öldürme" suçundan, diğer zanlı Güneş T'nin eşi Mahmut T. ise "tedbiren" tutuklandı. 

Şüpheli Mehmet T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Tutuklular, geniş güvenlik önlemi altında adliyeden çıkarıldıktan sonra Iğdır B Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. 

Toprağa gömülü bulundu

Oynamak için 29 Haziran Pazartesi günü evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan Enes Tosun'un cesedi, 4 Temmuz Cumartesi günü Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen ekip ve özel eğitimli köpekler sayesinde akrabasına ait bahçede toprağa gömülü halde bulunmuştu.

Haber Ara